spot_img

Yamaha: «Τον Ιούνιο θα ξέρουμε το μέλλον του Rossi»

Ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, μίλησε για το πότε ο Valentino Rossi θα πάρει την απόφασή του ώστε να συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στο MotoGP την σεζόν του 2021.

Ο Ιταλός θρύλος του σπορ είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την Yamaha και την επόμενη χρονιά τη θέση του θα πάρει ο Fabio Quartararo, πλαισιώνοντας τον Maverick Vinales. Αυτό αφήνει χωρίς εργοστασιακή θέση τον Rossi, o οποίος έχει ως καλύτερη λύση την SRT Petronas Yamaha, με την άλλη του επιλογή να είναι να αποχωρήσει.

Πιθανότατα η ανακοίνωση θα ερχόταν στο GP Ιταλίας στη πίστα του Mugello, όμως η έλλειψη δράσης λόγω της πανδημίας του Covid-19 έχει βάλει φρένο στα σχέδια του “Vale”.

O Jarvis τώρα μιλάει για το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαν προγραμματίσει εξ’αρχής, όμως πλέον τα περιθώρια είναι στενά και η επιλογή της ιδιωτικής Yamaha με εργοστασιακή υποστήριξη να είναι η επιλογή.

Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουμε τους πρώτους 5-6 αγώνες της χρονιάς για να δούμε αν νιώθει καλά και ανταγωνιστικός, αλλά τώρα αυτό δεν γίνεται. Νομίζω όμως ότι το χρονοδιάγραμμα της απόφασης θα είναι το ίδιο, περίπου σε δυο μήνες από τώρα, οπότε τον Ιούνιο θα ξέρουμε το μέλλον του Rossi. Μιας και δεν είναι κανονική σεζόν, νομίζω ότι η Petronas μπορεί να περιμένει λίγο. Έχουμε συμφωνήσει με τον Razlan Razali ότι δεν θα κάνουν τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θέλει ο Valentino και η Yamaha. Από την άλλη η ομάδα είναι δική τους και το γράφει και στο συμβόλαιο ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση για το ποιον οδηγό θα επιλέξουν. Μου αρέσει πολύ ο Franco Morbidelli και θα ήθελα να μείνει στην Petronas. Θα ήταν ωραίο να έκανε δίδυμο με τον Valentino.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Rossi έχει εκφράσει τα τελευταία χρονιά την επιθυμία του να δοκιμάσει τη τύχη του σε άλλες μορφές αγώνων όπως οι 24H του Le Mans, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη αγωνίστηκε στις 12H της Yas Marina με μια Ferrari 488 GT3.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles