spot_img

Ξεκίνησε η έρευνα της FIA για το Άμπου Ντάμπι

Η FIA ξεκίνησε την ενδελεχή έρευνα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τον διευθυντή αγώνα, Michael Masi, στους τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος. 

Η FIA εκφράζει την επιθυμία να ολοκληρώσει σύντομα την έρευνα που αποφάσισε να διεξάγει για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν της Formula 1 για το 2021, στο GP Άμπου Ντάμπι. Η ημερομηνία που έθεσε ως στόχο είναι η 3η Φεβρουαρίου, ενώ σκοπεύει να συζητήσει με όλες τις εμπλεκόμενες μεριές.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το GP Άμπου Ντάμπι το 2021 προκάλεσε αντιδράσεις, με την FIA ν’ ανακοινώνει δια στόματος Jean Todt πως θα διεξάγει έρευνα ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky Sports, το επίσημο σκέλος της έρευνας ξεκίνησε τη Δευτέρα, με τους υπεύθυνους να σκοπεύουν ν’ ακούσουν τις τοποθετήσεις όλων όσων ενεπλάκησαν στα γεγονότα, με κυριότερο τον Διευθυντή Αγώνων Michael Masi. Ο επικεφαλής της έρευνας είναι ο Γενικός Γραμματέας της FIA, Peter Bayer.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της F1 για το πρωτάθλημα του 2021.

Εκτός από τα άτομα που διεξάγουν τη διερεύνηση των συμβάντων και των συνθηκών που οδήγησαν στους χειρισμούς του φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι, ενεργό ρόλο θα παίξει και ο νέος Πρόεδρος της FIA. Ο Mohammed Ben Sulayem έχει δηλώσει πως θέλει ν’ αντιμετωπιστεί το ζήτημα ως κατεπείγον από τη μεριά της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sky Sports, ένας εκπρόσωπος της FIA ισχυρίζεται πως θα διεξαχθεί μία «λεπτομερής, αντικειμενική και διαφανής» έρευνα, την οποία επιθυμούν να ολοκληρώσουν μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου το αργότερο. Εκείνη την ημέρα πρόκειται να γίνει η επόμενη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η εξέλιξη της έρευνας είναι σημαντική για το μέλλον της Formula 1, με τη FIA να επιθυμεί την αποφυγή καταστάσεων αμφιβολίας, όχι μόνο αναφορικά με το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι, αλλά και με άλλες περιπτώσεις στη σεζόν. Εκτός αυτού, υπάρχει και η αίσθηση πως το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί να παίξει ρόλο και στο μέλλον του Lewis Hamilton στο άθλημα, το οποίο για την ώρα είναι αβέβαιο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles