spot_img

Που θα αγωνίζεται το 2018 ο Button;

O Jenson Button ετοιμάζει τα σχέδια του για το 2018 και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να αγωνίζεται στην Ιαπωνία.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 2009, ψάχνει την επόμενη περιπέτεια της καριέρας του μετά από μία χρονιά όπου έκανε κυρίως διακοπές.

Ο Button, είναι κατά κάποιον τρόπο “Free Agent”, όμως παραμένει δεσμευμένος με την McLaren βάση συμβολαίου μέχρι το τέλος του 2018. Στην F1 δεν θέλει να επιστρέψει, όμως  δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για άλλες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, η Honda τον θέλει σαν τρελή ώστε να αγωνιστεί όλη την επόμενη σεζόν στο Super GT, ενώ φέτος έκανε μία και μοναδική εμφάνιση στο τιμόνι του NSX GT στα 1000km της Suzuka. Όμως, δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που τον θέλει.

Στο παιχνίδι έχει μπει και η Nissan, η οποία ενδιαφέρεται να εντάξει τον Βρετανό στο αγωνιστικό της lineup για την επόμενη χρονιά. Η Nissan είναι στον ίδιο όμιλο με την Renault, η οποία θα προμηθεύει κινητήρες την McLaren την επόμενη χρονιά στην F1, οπότε υπάρχει σίγουρα μια σύνδεση σε αυτό το σενάριο.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να δούμε τον Button να αγωνίζεται όχι μόνο στην Ιαπωνία και το Super GT, αλλά και στο πρωτάθλημα της IMSA σε αγωνιστικό DPi. Ο JB έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αγωνιστεί και στις δύο κατηγορίες την επόμενη σεζόν, ενώ πρόσφατα στο κενό έπεσε η πρόταση της Honda να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με το Acura DPi.

Οι συζητήσεις με την Nissan δεν είναι πρωτόγνωρες για τον Button, καθώς το 2015 ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει με τους Ιάπωνες ώστε να αγωνιστεί στο WEC με το GTR-LM NISMO, όμως η McLaren κατάφερε να τον κρατήσει στην F1. Και σύμφωνα με τα όσα έγιναν με το LMP1 project της Nissan, έκανε την καλύτερη επιλογή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles