spot_img

Η Ferrari θέλει να συνεχίσει δυνατά στην Imola

H Ferrari έφυγε από την Πορτογαλία με θετικά αποτελέσματα και θέλει να συνεχίσει δυνατά και στο GP Εμίλια Ρομάνια.

Η Scuderia ολοκλήρωσε μια σειρά από αναβαθμίσεις στο Portimao, με τον νέο πίσω διαχύτη. Η SF1000-H ήταν πολύ καλύτερη, τουλάχιστον στα χέρια του Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος πήρε την 4η θέση, τόσο σε κατατακτήριες, αλλά και αγώνα.

Διαβάστε επίσης: 23 αγώνες στο –ενδεικτικό– καλεντάρι της F1 για το 2021

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ferrari μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Με 5 αγώνες να απομένουν, βρίσκεται 33 βαθμούς πίσω από την Racing Point.

O επικεφαλής στρατηγικής της Ferrari, Inaki Rueda, μίλησε για την βελτίωση που είδε στο μονοθέσιο.

Στο Portimao, πειραματιστήκαμε και με ένα νέο πάτωμα, ώστε να δούμε τα επίπεδα κάθετης δύναμης του 2021. Αυτό έγινε μετά τις τελευταίες αλλαγές στους Τεχνικούς Κανονισμούς. Επιπλέον δοκιμάσαμε νέες λύσεις θέρμανσης ελαστικών. Είναι ένας τομέας που υποφέρουμε φέτος, ειδικά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και βάλαμε και τις αναβαθμίσεις και στα δύο μονοθέσια. Τώρα ότι δείξαμε στο Portimao, πρέπει να δείξουμε και στην Imola. Θα είναι ένας ακόμα ασυνήθιστος αγώνας καθώς είναι σε δύο ημέρες. Δεν είναι πολύ διαφορετικό από διάφορες συνθήκες στο παρελθόν. Αλλά θα έιναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Θα είναι μια επιπλέον ευκαιρία για εμάς.

Η Ferrari συνεχίζει την αναρρίχηση στη δυναμική του grid. Ο ρυθμός στις κατατακτήριες είναι κατά πολύ βελτιωμένος, όμως το πρόβλημα είναι ο Sebastian Vettel. H Ferrari δεν τον βοήθησε καθόλου με τη στρατηγική ελαστικών σε κατατακτήριες. Επίσης στον αγώνα τον έβαλε πολύ νωρίς για αλλαγή ελαστικών περιορίζοντας τη θέση του στη κατάταξη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 επιστρέφει στην Imola για πρώτη φορά μετά το 2006, με την τελευταία νίκη να κατακτά ο Michael Schumacher με Ferrari. Θα μπορέσει η Scuderia να επιστρέψει στο βάθρο στην ιστορική πίστα;

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles