spot_img

24H Le Mans – Γεμάτη Hypercars η λίστα συμμετοχών του 2024

Η λίστα συμμετοχών για τις 24H Le Mans του 2024 δημοσιεύθηκε και περιλαμβάνει στοιχεία ρεκόρ για το θρυλικό αγώνα.

Συνολικά 62 αγωνιστικά αυτοκίνητα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες θα πάρουν μέρος στις 24H Le Mans του 2024 που θα πραγματοποιηθούν στις 15-16 Ιουνίου. Ο αριθμός αυτός είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία του αγώνα, που φέτος διεξάγεται για 92η φορά, σε μία χρονιά που το ενδιαφέρον για τους αγώνες αντοχής θα εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο.

Ο θρυλικός αγώνας είναι μέρος του WEC κι ως αποτέλεσμα οι συμμετοχές του πρωταθλήματος έχουν αυτόματα θέση στη λίστα του Λε Μαν.

Με ρεκόρ η Hypercar που εντυπωσιάζει

Η κατηγορία Hypercar είναι αυτή που πρωταγωνιστεί με 23 συμμετοχές στο σύνολο. Τα 19 πρωτότυπα του WEC παίρνουν κανονικά μέρος ενώ έχουν προστεθεί τέσσερις επιπλέον συμμετοχές. H Cadillac θα έχει δύο επιπλέον αυτοκίνητα – μία εργοστασιακή και μία ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον η Porsche μέσω της Penske Motorsport θα έχει μία επιπλέον 963 στον αγώνα (σύνολο 6), ενώ και η Lamborghini θα αγωνιστεί με μία δεύτερη SC63. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 που η κορυφαία κατηγορία του Le Mans ξεπερνά τις 20 συμμετοχές.

Συγκεκριμένα θα δούμε επίσης: 3 Ferrari, 2 Toyota, 2 Peugeot, 2 Alpine, 2 BMW και 1 πρωτότυπο της Isotta Fraschini

Στη λίστα αναπληρωματικών συμμετοχών βρίσκεται ένα Hypercar, αυτό της Proton Competition.

Η σταθερή αξία της LMP2

Η LMP2 συνεχίζει και φέτος στο Le Mans παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται πια στο WEC. Η κατηγορία είναι ύψιστης σημασίας για τη διοργανώτρια ACO, καθώς τα πρωτότυπα αγωνιστικά είναι πολύ δημοφιλή σε αγωνιστικές ομάδες λόγω κόστους.

Στο φετινό 24ωρο αγώνα θα δούμε συνολικά 16 LMP2, με κορυφαίες ομάδες όπως η United Autosports, η Duqueine Engineering, AF Corse, Proton Competition και Algarve Pro να είναι στη λίστα. Το Κύπελλο Pro-Am περιλαμβάνεται και φέτος στην κατηγορία, το οποίο θα διεκδικήσουν έξι συμμετοχές.

Στη λίστα αναπληρωματικών βρίσκονται δύο LMP2.

H LMGT3 έρχεται για να μείνει

Η κατηγορία LMGT3 διαθέτει επίσης 23 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 18 προέρχονται από το WEC. Στις 5 που προστέθηκαν περιλαμβάνονται τρεις Ferrari 296 GT3, μία McLaren 720S και μία Ford Mustang GT3. Η λίστα αναπληρωματικών περιλαμβάνει τρεις ακόμα υποψήφιες συμμετοχές.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές για τις φετινές 24H Le Mans του 2024 ανά κατηγορία πατώντας εδώ.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles