spot_img

Ο λόγος που ο Leclerc εμπιστεύθηκε το μέλλον του στη Ferrari

Πώς η Scuderia Ferrari κατάφερε να πείσει τον Charles Leclerc να ανανεώσει για πολλά χρόνια ακόμη τη συνεργασία τους με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. 

Η νέα σεζόν της Formula 1 πλησιάσει και στη Scuderia Ferrari είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η ιταλική ομάδα είχε έναν πολυάσχολο χειμώνα, καθώς επισημοποίησε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Charles Leclerc.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ανακοίνωσε πως από το 2025 ο Lewis Hamilton θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο, ρίχνοντας μια «βόμβα μεγατόνων» στην αγορά. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως στην ιταλική ομάδα είναι αισιόδοξοι για το μέλλον και στοχεύουν στην κορυφή.

Πού οφείλεται όμως αυτή η αλλαγή; Ο Leclerc εξήγησε πώς ένα αγωνιστικό τριήμερο όχι μόνο άλλαξε τη διάθεση των ανθρώπων της Ferrari αλλά έπαιξε ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου του.

«Πιστεύω πως έχω αυτή την αίσθηση εμπιστοσύνης εδώ και έξι μήνες. Όταν ξεκίνησε το δεύτερο μισό της σεζόν όλοι στην ομάδα αποκτήσαμε νέο κίνητρο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη στιγμή στο Ζάντβορτ. Κάναμε ένα συγκεκριμένο τεστ στο τριήμερο και όταν επιστρέψαμε στο εργοστάσιο μετά τον αγώνα καθίσαμε να αναλύσουμε τα δεδομένα. Είχαμε μπροστά μας ξεκάθαρα αποτελέσματα και αυτό έδωσε κίνητρο σε όλους μας διότι εκείνη τη στιγμή κατανοήσαμε τα αδύναμα σημεία του μονοθεσίου μας, τι δουλειά πρέπει να κάνουμε και ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε. Όλα βγάζουν πλέον νόημα. Δεν είναι εύκολο να θυσιάζεις ένα τριήμερο. Το χειριστήκαμε καλά και είναι ο λόγος της ανάκαμψής μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τηv F1 με την ανάλυση της νέας Ferrari SF-24 και των νέων μονοθεσίων των Mercedes, Aston Martin, McLaren και Red Bull Racing.


Επιπλέον μίλησε και για τη συνέχεια της σεζόν και την αναβάθμιση που έδειξε στον Leclerc και τη Ferrari πως τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση.

«Μετά από 3-4 αγώνες είχαμε ένα νέο δάπεδο, στην Ιαπωνία έγινε αυτό. Ήταν ένα βήμα μπροστά ως προς τη συμπεριφορά του μονοθεσίου και το πόσο ευαίσθητο ήταν. Πάντα μιλάω για το πόσο δυνατό εμπρός μέρος θέλω και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε στο ίδιο μομέντουμ με το τέλος της περασμένης σεζόν. Η αισιοδοξία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες. Είναι πολύ θετικό αυτό και κάνει το μέλλον συναρπαστικό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles