spot_img

24H Le Mans: H Ferrari ταχύτερη στην Test Day

Η Test Day για τις 24H Le Mans ολοκληρώθηκε, με τη Ferrari να κυριαρχεί και στις δύο περιόδους μπροστά από τις Porsche και Toyota.

Η μεγαλύτερος αγώνας του WEC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού πλησιάζει. Οι 24H Le Mans είναι λίγες ημέρες μακριά, με τις ομάδες να βρίσκονται ήδη στη βορειοδυτική Γαλλία. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν δύο ανεπίσημοι περίοδοι δοκιμών διάρκειας, τριών ωρών η κάθε μία, στο πλαίσιο της Test Day όπως είναι η επίσημη ονομασία της.

Σε αυτες, στην κορυφή της κατηγορίας Hypercar και της γενικής κατάταξης, ήταν η Ferrari. O Antonio Giovinazzi με τη #51 Ferrari 499P σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της ημέρας στο 3:29,504. Ο χρόνος του ήταν ταχύτερος κατά 0,114 δευτερόλεπτα από τη #6 Porsche 963 της Penske Porsche Motorsport. Στην 3η θέση ήταν το #7 Toyota GR010 Hybrid, με το πλήρωμα να έχει ως ταχύτερη επίδοση το 3:29,827.

Επόμενο αγωνιστικό στην κατάταξη ήταν το #93 Peugeot 9X8 στην 7η θέση, με χρόνο στο 3:30,427. Το ταχύτερο πρωτότυπο της Cadillac ήταν στην 8η θέση των χρόνων, δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από αυτό της Peugeot. Οι δύο ιδιωτικές ομάδες, Vanwall και Glickenhaus, ήταν 1,9 και 2,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, μακριά από την ταχύτερη επίδοση.

Στην κατηγορία Hypercar συμμετέχουν συνολικά 16 αγωνιστικά. Οι επιδόσεις την εβδομάδα του αγώνα αναμένεται να βελτιωθούν, με το χρόνο της pole position να αναμένεται να «πέσει» μέχρι και κατά 8 δευτερόλεπτα.

Η εβδομάδα του μεγαλύτερου αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι εδώ. Η δράση ξεκινά την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, με τις ελεύθερες δοκιμές, ενώ η Hyperpole είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το βράδυ. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε με ένα κλικ εδώ τα τελικά αποτελέσματα από την Test Day για τις 24H Le Mans 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles