spot_img

24H Le Mans: Στην pole η Toyota με τον φοβερό Hartley

Η Toyota Gazoo Racing ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στη διαδικασία της Hyperpole για τις 24H Le Mans, παίρνοντας την έκτη συνεχόμενη pole position στο θρυλικό αγώνα.

Όλα είναι πλέον έτοιμα για τη μεγάλη μάχη στις 24H Le Mans για το 2022, με το grid του αγώνα να έχει πλέον κλειδώσει. Στη μισάωρη διαδικασία της Hyperpole που πραγματοποιήθηκε, οι έξι ταχύτερες συμμετοχές από τα προκριματικά της Τετάρτης ανά κατηγορία αναμετρήθηκαν για το ποιος θα πάρει την pole position για τον θρυλικό αγώνα.

Στην κατηγορία Hypercar είδαμε μία φοβερή μάχη που κρίθηκε την τελευταία στιγμή, με τα λάθη και τα όρια πίστας να πρωταγωνιστούν. Στην pole position ολοκλήρωσε ο Brendon Hartley της Toyota με το #8 GR010 Hybrid, ο οποίος μαζί με τους Sébastien Buemi και Ryō Hirakawa θα διεκδικήσουν τη νίκη στον τρίτο αγώνα της σεζόν για το WEC. Ο χρόνος του Νεοζηλανδού, το 3:24,408, ήρθε στο τέλος της διαδικασίας, δίνοντας παράλληλα τρομερή μάχη με τα αγωνιστικά των Alpine και Glickenhaus. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Kamui Kobayashi με το δεύτερο GR010 #7, με τη διαφορά του από τον team-mate του να είναι μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου.

Η Alpine προσπάθησε για το καλύτερο αλλά το καλύτερο που κατάφερε ήταν η τρίτη θέση, με τον Nicolas Lapierre στο #36 A480 να σημειώνει το 3:24,850. Η Glickenhaus ήταν αρκετά άτυχη, καθώς ο Ryan Briscoe στο #709 007 LMH στην τελευταία του προσπάθεια βρήκε κίνηση, ειδάλλως θα μπορούσε να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Το δεύτερο αγωνιστικό της ομάδας βρέθηκε στην 5η θέση στην κατηγορία.

Στην LMP2, η WRT έδειξε τρομερή ταχύτητα και το γιατί είναι η καλύτερη ομάδα αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία παγκοσμίως. Ο Robin Frijns με το #31 Oreca έγραψε το 3:28,394 και ήταν πάνω από 1,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος του #22 της United Autosports USA. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η JOTA με το #38 Oreca.

Στην GTE-Pro είδαμε ακόμα μία πολύ δυνατή μονομαχία, με την ομάδα της Corvette να επικρατεί. Ο Nick Tandy με τη #64 C8.R έγραψε το 3:49,985 και πήρε την pole position, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως είναι ένας εκ των καλύτερων οδηγών sportscar στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η δεύτερη C8.R, μόλις 0,192 δευτερόλεπτα μακριά. Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης στην κατηγορία, είδαμε τις δύο Porsche 911 RSR, όντας λιγότερο από τέσσερα δέκατα πίσω από τα αμερικάνικα αγωνιστικά.

Απογοήτευση επικράτησε στη Ferrari, καθώς οι δύο 488 GTE της AF Corse έμειναν πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Συγκεκριμένα, το #52 αγωνιστικό έγραψε ταχύτερη επίδοση στο 3:51,779.

Στην GTE-Am η κατάσταση άλλαξε για την ιταλική ομάδα, καθώς ο Vincent Abril πήρε την pole position με τη #61 488 GTE, σημειώνοντας χρόνο στο 3:52,594. Ακολούθησε η Ferrari της Kessel Racing, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε η #77 Porsche της Dempsey-Proton. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στη διαδικασία της Hyperpole βρέθηκε το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα των Iron Dames, που θα εκκινήσει από την 6η θέση.

Ο αγώνας 24H Le Mans είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει το Σάββατο, 11 Ιουνίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Hyperpole 24H Le Mans

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles