spot_img

6H Silverstone QP: Στην pole position η Toyota

H Toyota ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρώτη pole position της χρονιάς στην πίστα του Silverstone σφραγίζοντας τη πρώτη σειρά.

Η Ιαπωνική εταιρία ήταν ταχύτερη σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές και το φαβορί για τον αγώνα. Τα προγνωστικά δεν διαψεύστηκαν κι έτσι οι Ιάπωνες πανηγύρισαν τη πρώτη pole μετά από περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι Mike Conway και Kamui Kobayashi με το #7 TS050 Hybrid με μέσο όρο χρόνου το 1:37.304 κατάφεραν και βρέθηκαν στη πρώτη θέση μπροστά από τους teammate τους. Οι Anthony Davidson και Kazuki Nakajima ανέλαβαν το #8, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα καλύτερο από την 2η θέση, λιγότερο από 0.3s πίσω από το #7.

Οι δύο Porsche δεν ήταν σε κανένα σημείο ανταγωνιστικές και το 3-4 ήταν το λογικό αποτέλεσμα για τους Γερμανούς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Neel Jani και ο Nick Tandy βρέθηκαν στη 3η θέση με το #1 919 Hybrid, με το #2 να ακολουθεί. Η Porsche ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή, με το Le Mans-spec αεροδυναμικό πακέτο.

Η G-Drive Racing πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές για την LMP2, με τους Alex Lynn και Pierre Thiriet να κάνουν χρόνο 1:44.387 στο #26 Oreca. O χρόνος αυτός ήταν ταχύτερος κατά 0.046s από το #36 της Signatech Alpine Matmut, με τους Matt Rao και Nicolas Lapierre να οδηγούν το αγωνιστικό. Το #38 της Jackie Chan DC ολοκλήρωσε στην 3η θέση.

Στην GTE-Pro, ο Harry Tincknell με έναν μαγικό χρόνο στη πρώτη του προσπάθεια, έφερε το #67 Ford στην 1η θέση της κατάταξης, σε μια εντυπωσιακή περίοδο.  Ο συνολικός χρόνος ήταν πάνω από 0.8s ταχύτερος από την #71 των Davide Rigon και Sam Bird Ferrari που βρέθηκε στην 2η θέση. H Aston Martin δεν ήταν ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, με το #95 των πρωταθλητών Sorensen και Thiim να είναι μόλις στην 3η θέση.

Στην GTE-Am η Aston Martin #98 των Lamy και Dala Lana πήραν τη pole position, μια συνηθισμένη θέση για την Βρετανική εταιρία στην κατηγορία. Ο χρόνος μάλιστα ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο καλύτερος από την Spirit of Racing Ferrari που βρέθηκε στην 3η θέση. Η Dempsey-Proton βρέθηκε στην 3η.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles