spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: Έκπληξη με Verstappen στη κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Ολλανδό να κάνει την έκπληξη πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Στην θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton με Mercedes, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Sebastian Vettel.

Πολύ περίεργο το FP3, με τις συνθήκες να μην είναι ιδανικές για κανέναν. Τα δεδομένα θα αλλάξουν στις κατατακτήριες, με τις συνθήκες σε πίστα και αέρα να διαφέρουν πολύ.

Οι οδηγοί βγήκαν στη ζέστη της ερήμου για τους πρώτους installation laps, με τον πρώτο χρόνο να σημειώνεται στο 11ο λεπτό από τις δύο Force India, με τον Ocon μπροστά από τον Perez.

Η ώρα περνούσε και η δράση στη πίστα ήταν περιορισμένοι, με τους οδηγούς να προτιμούν να μείνουν στα γκαράζ. Αυτό γίνεται γιατί οι συνθήκες δεν είναι αντιπροσωπευτικές σε σχέση με τον αγώνα ή τις κατατακτήριες.

Μέχρι το μισό της διαδικασίας, μόλις 14 οδηγοί είχαν συμπληρώσει χρόνο.

Από τους μεγάλους συνδυασμούς, ο Valteri Bottas ήταν ο πρώτος που βγήκε με τη super soft γόμα. Ο Φιλανδός ήταν ταχύτερος μέχρι το δεύτερο κομμάτι, όμως ένα λάθος στη τελευταία στροφή, τον ανάγκασε να παρατήσει τον γύρο του.

Με περίπου 20 λεπτά να απομένουν στη διαδικασία, ο Romain Grosjean έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στην έξοδο της στροφής 4 και έσπασε την εμπρός αεροτομή του. Αυτό έβγαλε την κόκκινη σημαία, αλλά για πολύ λίγα λεπτά.

Όταν είχαμε και πάλι πράσινη σημαία, οι δύο Ferrari βγήκαν για την προσομοίωση κατατακτηρίων.

O Vettel έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του, ενώ ο Raikkonen έκανε πρώτο χρόνο. Όμως, ο Bottas στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια του ανέβηκε στην 1η θέση με διαφορά 0.031s από τον συμπατριώτη του. Ο Hamilton δεν μπόρεσε να κάνει γρήγορη προσπάθεια, καθώς βρήκε κίνηση και παράτησε τη προσπάθειά του.

Ο Vettel, επίσης στη γρήγορη προσπάθεια του, πέρασε στην πρώτη θέση. Πλέον, όμως έχει γίνει συνήθεια να παίζει με τα χιλιοστά με τον Bottas, καθώς έκανε χρόνο 0.004s ταχύτερο του οδηγού της Mercedes.

O Hamilton στον δεύτερο γύρο του δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, με τον Βρετανό να κάνει λάθος στη στροφή 8. Ο Massa ανέβηκε 4ος, μισό δέκατο πίσω από τον Vettel και ο Hulkenberg ήταν ακριβώς πίσω του, κάτι λιγότερο από δύο δέκατα από την κορυφή.

Ο Verstappen βγήκε με τη φρέσκια super soft και ανέβηκε 1ος, ενώ ο Hamilton δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 2η θέση.

Κανένας οδηγός δεν μπόρεσε να βελτιώσει, με τον Ολλανδό οδηγός της Red Bull να παραμένει 1ος μέχρι το τέλος σε μια πολύ περίεργη περίοδο.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles