spot_img

8H Bahrain: Πρωταθλητές οι Kobayashi, Conway, Lopez

H Toyota έκλεισε την 8η σεζόν του WEC με τις 8H Bahrain. Κατέκτησε τον Τίτλο των οδηγών με το 1-2, ενώ η Aston Martin πήρε τον Τίτλο στην GTE.

Το #7 TS050 Hybrid επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και σε έναν αγώνα για σκληρά νεύρα κατέκτησε τη νίκη μετά από 8 ώρες. Οι Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez συμπλήρωσαν 263 γύρους για να φτάσουν στη μεγάλη νίκη. Μπορεί το #8 να έμεινε ένα λεπτό πίσω, όμως η Toyota δεν έδωσε εντολές στο Μπαχρέιν και όλα ήταν ανοικτά. Όποιο από τα δύο πληρώματα κέρδιζε έπαιρνε το Πρωτάθλημα, και αυτό ήταν το #7. Αυτός είναι ο πρώτος τους Τίτλος και δεύτερος σερί για την Toyota.

Στην LMP2, το Πρωτάθλημα είχε ήδη κριθεί, αλλά όλοι διψούσαν για τη νίκη. Στην τελευταία ώρα τα πράγματα ξεκαθάρισαν, με την Jota να κάνει το 1-2. Όμως έφαγαν μεγάλη τρομάρα, όταν τα δύο της αγωνιστικά είχαν επαφή στη στροφή 8. Τελικοί νικητές ήταν οι Ho-Pin Tung, Gabriel Aubri και Will Stevens στο #37 Oreca. Το #38 βρέθηκε στην 2η θέση, με την Goodyear να κάνει το 1-2. Η Racing Team Netherlands κέρδισε δύο θέσεις τις τελευταίες δύο ώρες και έκλεισε το βάθρο. Ο Giedo van der Garde έκανε εξαιρετικό stint και άφησε το #22 της United Autosports.

Στην GTE-Pro είδαμε την κυριαρχία της Porsche. To πλήρωμα των Michael Christensen και Kevin Estre στη #92 911 RSR πήρε τη νίκη με εμφατικό τρόπο. Η #91 έφερε το 1-2 για την γερμανική ομάδα, κλείνοντας ιδανικά τη σεζόν. Το βάθρο των νικητών έκλεισε η #71 Ferrari των Davide Rigon και Miguel Molina.

Στον αγώνα αυτό, Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Marco Soresnen και Nicki Thiim στη #95 Aston Martin. Αυτό ήταν το δεύτερο Πρωτάθλημα τους μετά το 2016 για το «Dane Train».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην GTE-Am, η Team Project 1 πήρε τη νίκη έπειτα από 8 σκληρές ώρες. Οι Egidio Perfetti, Larry ten Voorde και Jorg Bergmeister στη #56 Porsche έκαναν μια μεγάλη επίδοση. Στη 2η θέση έκλεισε η #83 Ferrari της AF-Corse. Οι Emannuel Collard, Francois Perrodo και Nicklas Nielsen εκμεταλλεύτηκαν την κακή επίδοση της TF Sport και πήραν το Πρωτάθλημα στη κατηγορία. Το βάθρο έκλεισε η #88 Dempsey-Proton Porsche.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles