spot_img

Ένα αργό και βρεγμένο μεσημέρι μιζέριας για τη Ferrari

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Τουρκίας ήταν κακές για τη Ferrari, η οποία ξεπεράστηκε ακόμα και από την πελατειακή Alfa Romeo.

Η πίστα του Istanbul Park ήταν πολύ γλιστερή, αλλά ταυτόχρονα έδωσε ευκαιρίες σε όλους για κάτι καλό. Όταν η βροχή κόπασε και βγήκαν τα μονοθέσια στην πίστα, φάνηκε πως η SF1000 ήταν πολύ απογοητευτική. Στο Q2, ο Max Verstappen έκανε τον ταχύτερο χρόνο και ήταν 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Sebastian Vettel.

Επίσης, ήταν μια σπάνια ημέρα καθώς ο Γερμανός επικράτησε του Charles Leclerc σε κατατακτήριες μετά από καιρό. Παρόλ’ αυτά, η 12η και 14η θέση δεν άφησε κανέναν τους χαρούμενο μετά το πέρας της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Δεν ευχαριστήθηκα καθόλου τις κατατακτήριες»

Οι δηλώσεις του Sebastian Vettel:

Δυσκολευτήκαμε να ζεστάνουμε τα ελαστικά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα μέγιστα και φάνηκε ότι τα βρόχινα ελαστικά ήταν το αδύναμο σημείο μας. Το μονοθέσιο αξίζει μια καλύτερη θέση από αυτή που βρεθήκαμε, αλλά όχι σε τέτοιες συνθήκες. Ο αγώνας αύριο θα έχει ενδιαφέρον, έστω και με εκκίνηση στο midfield. Η κατάσταση στο οδόστρωμα είναι κάτι που δεν συναντήσαμε ξανά, εκτός ίσως από το Austin το 2012, όταν η άσφαλτος ήταν καινούρια.

Διαβάστε επίσης: GP Τουρκίας QP: Απίστευτος Stroll, έκλεψε τη παράσταση

Ο Charles Leclerc έδειξε δυνατός την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο ρυθμός στις κατατακτήριες δεν ήταν καλός. Οι ικανότητές του δεν ήταν αρκετές ώστε να προσφέρουν κάτι καλό στη Ferrari.

Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες σήμερα και, δυστυχώς, πήγαμε χειρότερα απ’όσο περιμέναμε, σε ένα κατά τ’άλλα καλό διήμερο. Το πρωί έβρεξε λίγο αλλά το έβρισκα κάπως με το μονοθέσιο, ένιωθα καλά. Το απόγευμα όμως άλλαξε όλη μας η εικόνα. Απλά δεν μπορέσαμε ποτέ να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν στη βροχή και ο ρυθμός μας δεν είναι καλός. Ελπίζω σε έναν στεγνό αγώνα αύριο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles