spot_img

Σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1980, ο Benny Parsons κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο NASCAR, ο οποίος έλαβε χώρα στην πίστα του Ontario. Ο αγώνας των 500 μιλίων είδε τον Dale Earnhardt Sr. να μένει έναν γύρο πίσω, αλλά τελικά ο “Intimidator” ανέκαμψε και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έτσι, πήρε αρκετούς βαθμούς ώστε να επικρατήσει του Cale Yarborough και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του NASCAR.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1987, ο Gerhard Berger εκκίνησε το Grand Prix Αυστραλίας από την pole position, έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και πήρε τη νίκη, κάνοντας το “2 στα 2” μετά τη νίκη του στον αμέσως προηγούμενο αγώνα, στην Ιαπωνία. Ο Αυστριακός οδηγός της Ferrari άφησε πίσω του τον Ayrton Senna, ο οποίος μετέπειτα αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα λόγω παρανομίας στα πίσω φρένα της Lotus 99T. Έτσι, στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο ομόσταυλος του Berger, Michele Alboreto, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Thierry Boutsen της Benetton.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1992, ο θρύλος του NASCAR Richard Petty συμμετείχε στον αγώνα υπ’ αριθμόν 1184 και τελευταίο της τεράστιας καριέρας του, στα 500 μίλια της Atlanta. Ο “Βασιλιάς” τερμάτισε στην 35η θέση και αποσύρθηκε με 200 νίκες στο ενεργητικό του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Richard Petty εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2015, ο Nico Rosberg κέρδισε το Grand Prix Βραζιλίας και σημείωσε τη 13η νίκη της καριέρας του στην F1. Ο Γερμανός άφησε πίσω του τον ομόσταυλο και πρωταθλητή Lewis Hamilton, ο οποίος είχε εκκινήσει από την pole position. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel της Ferrari.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles