spot_img

GP Βελγίου FP1: Ferrari στο 1-2 και ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από όλους

Η Ferrari ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το GP Γαλλίας παίρνοντας τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης με τεράστια διαφορά.

Ο Sebastian Vettel με γεμισμένες μπαταρίες επέστρεψε δυναμική όντας ο ταχύτερος οδηγός στο FP1. O Γερμανός σημείωσε με τη soft γόμα το 1:44.574 και έθεσε τον ρυθμό στη πίστα του Spa-Francorchamps και σίγουρα θέλει να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό τόσο το απόγευμα αλλά και τις επόμενες ημέρες. Πίσω του στη 2η και 0.214s πιο αργός έμεινε ο Charles Leclerc με τη δεύτερη SF90H ολοκληρώνοντας το 1-2 για τη Scuderia. Στην 3η θέση έμεινε ο Max Verstappen με τη Red Bull RB15, ο οποίος όμως ήταν σχεδόν 1s μακριά από τον ταχύτερο χρόνο και με την ίδια γόμα ελαστικών.

Πίσω του στην 4η θέση έμεινε ο νέος του teammate, Alexander Albon, με το νέο αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda και αναμένεται να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6, με τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton να είναι 1.3s μακριά από τη Ferrari, όμως οι ταχύτεροι γύροι τους έγιναν με τη medium γόμα ελαστικών. O Βρετανός πρωταθλητής στο πρώτο του γύρο εγκλιματισμού αντιμετώπισε πρόβλημα με τη νέα αναβαθμισμένη κινητήρια μονάδα της Mercedes. Κατάφερε να επιστρέψει στο γκαράζ, όμως έχασε σχεδόν μία ώρα από τη διαδικασία.

Στην 7η θέση ως Best of the Rest ήταν ο Lance Stroll με τη Racing Point, δείχνοντας θετικά σημάδια με τη νέα μεγάλη αναβάθμιση που έφερε στο Βέλγιο, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Daniel Ricciardo, Sergio Perez και ο Carlos Sainz με τη McLaren.

Οι συνθήκες της πίστας ήταν αρκετά μέτριες στη πρώτη περίοδο, όμως αναμένεται όσο τα μονοθέσια αφήνουν λάστιχο με κάθε τους πέρασμα, η πρόσφυση θα γίνεται καλύτερη, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι σχετικά μικρές, με την Williams να είναι η καθαρά πιο αργή ομάδα, με τον Nicholas Latifi που συμμετείχε να ήταν ταχύτερος του Robert Kubica. Δίχως κάποιο απρόοπτο διεξήχθη η πρώτη περίοδος με μοναδική παραφωνία να είναι ένα σύντομο Virtual Safety Car λόγω θραυσμάτων από το κάλυμμα κινητήρα του Stroll στην ευθεία Kemmel.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles