spot_img

GP Τοσκάνης FP1: Του έχει γίνει συνήθειο

Ο Valtteri Bottas ήταν ο πρωταγωνιστής στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Τοσκάνης στο Mugello, στο ντεμπούτο της πίστας στην F1.

O Φινλανδός μπήκε στο δεύτερο μισό του 90λεπτου και με τη soft γόμα σημείωσε το 1:17.879 και πήρε για πέμπτο συνεχόμενο FP1 την 1η θέση. Το ξεκίνημα του οδηγού της Mercedes ήταν ιδιαίτερα καλό, καθώς έδειξε να βολεύεται αμέσως με την πίστα του Mugello και ελπίζει σε μια καλύτερη εμφάνιση από τους προηγούμενους αγώνες, χτίζοντας πάνω σε αυτό. Στην 2η θέση είδαμε τον Max Verstappen με την Red Bull RB16, με τον Ολλανδό να είναι μόλις 0.048s πίσω από την Mercedes, έχοντας μάλιστα και το ταχύτερο τελευταίο κομμάτι. Στην 3η θέση είχαμε την ευχάριστη έκπληξη του Charles Leclerc, o oποίος από τον πρώτο του γύρο έδειξε να έχει τη ταχύτητα και το πακέτο της Ferrari να λειτουργεί. Μπορεί να είναι ακόμα FP1, αλλά ο Μονεγάσκος ήταν 0.307s μακριά από τον ταχύτερο γύρο.

Οι ομάδες ακολούθησαν διαφορετικά προγράμματα στη πρώτη περίοδο δοκιμών, καθώς ήθελαν να μάθουν τη πίστα από την αρχή. Πλεονέκτημα είχε η Ferrari στο στήσιμο της SF1000-H, καθώς είχε πραγματοποιήσει δοκιμές νωρίτερα στη χρονιά με το μονοθέσιο του 2018. Επιπλέον, οι χαρτογραφήσεις διέφεραν από ομάδα σε ομάδα, όπως επίσης και τα φορτία καυσίμου. Τα συμπεράσματα είναι λίγα, όμως η εξέλιξη της πρόσφυσης της πίστας και του set-up, κυρίως μετά το FP2 θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton 0.530s πίσω από τον teammate του, έχοντας όμως έναν κακό χρόνο με τη soft γόμα, κάνοντας λάθη στον γρήγορο γύρο του. Πίσω του βρέθηκε ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri σε μια καλή εμφάνιση, ενώ οι τελευταίοι οδηγοί που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Bottas ήταν οι Esteban Ocon και ο Daniil Kvyat. Ο Lando Norris βρέθηκε στην 8η θέση για την McLaren, όντας 1.1s μακριά από την κορυφή, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Alex Albon και Daniel Ricciardo.

O Kimi Raikkonen ήταν ο πρώτος που έκανε χρόνο με την soft γόμα και πήρε την 11η θέση, μπροστά από τον Romain Grosjean που διαμαρτυρήθηκε για νέα προβλήματα με τον κινητήρα του. Ο Sebastian Vettel δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 13η θέση και ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τον Leclerc. O Antonio Giovinazzi έφερε τη δεύτερη Alfa Romeo στην 14η θέση, μπροστά από τον Carlos Sainz.

O Ισπανός δοκίμασε στη πρώτη περίοδο μια νέα εμπρός αεροτομή για την McLaren, η οποία φέρνει πολύ στον σχεδιασμό των Mercedes και Renault. Το νέο ρύγχος δεν περιλαμβάνει το δάχτυλο που είχε μέχρι τον προηγούμενο αγώνα.

Ο George Russell έφερε την Williams στην 16η θέση μπροστά από τον Kevin Magnussen, ενώ οι δύο Racing Point ακολούθησαν στις θέσεις 18 και 19, μόνο ταχύτερες από τον Nicholas Latifi.

Αποτελέσματα GP Τοσκάνης FP1 Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles