spot_img

Vettel: «Δεν μετανιώνω για τα χρόνια μου στη Ferrari»

Ο Sebastian Vettel δεν έχει μετανιώσει για τα χρόνια που αφιέρωσε στη Ferrari, παρόλο που δεν κατάφερε να την επαναφέρει στους τίτλους.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την Πέμπτη πως υπέγραψε με την ομάδα της Aston Martin –μετεξέλιξη της Racing Point– για το 2021 κι έπειτα, αντικαθιστώντας τον Sergio Perez. Η επιλογή αυτή βρισκόταν εδώ και καιρό στα υπόψιν του Γερμανού οδηγού, με δεδομένο ότι η Ferrari επέλεξε τον περασμένο Μάιο να μην προβεί σε περαιτέρω συζητήσεις περί ανανέωσης του συμβολαίου του. Έτσι, ο Vettel θα μείνει εκτός ομάδας μετά το τέλος της σεζόν, ύστερα από έξι χρόνια συνεργασίας.

Ο Vettel “μετακόμισε” στο Maranello το 2015 με βασικό στόχο να επαναφέρει την Ferrari στους τίτλους για πρώτη φορά μετά το 2008. Εν τέλει δεν τα κατάφερε, παρόλο που έθεσε σημαντική υποψηφιότητα για τον τίτλο τόσο το 2017, όσο και το 2018.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μέχρι στιγμής, η τελευταία του σεζόν με την ιταλική φίρμα έχει χαρακτηριστεί πολύ δύσκολη, έως και εφιαλτική σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Γερμανός, ωστόσο, υποστηρίζει πως αυτή η πτώση στα αποτελέσματα δεν επηρέασε ιδιαίτερα την συνολική του εικόνα σχετικά με το όμορφο πέρασμά του από στην ομάδα.

Ο Vettel πλέον έχει την ευκαιρία να βοηθήσει το παρόν δυναμικό της Racing Point και μετέπειτα Aston Martin να εξελιχθεί και να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω. Δηλώνει αισιόδοξα πως η βρετανική ομάδα έχει τις βάσεις ώστε να εξελιχθεί σε ένα επιτυχημένο project.

Ο λόγος που πήγα στη Ferrari δεν ήταν απλώς για να έχω να λέω ότι οδήγησα για την Ferrari ούτε για να κερδίσω κάποιους αγώνες, αλλά για να κατακτήσω τίτλους με καθαρό τρόπο. Προφανώς, σε ό,τι αφορά τον στόχο αυτό, μπορείτε να πείτε πως αποτύχαμε. Αλλά όπως και να έχει είχαμε κάποιες όμορφες στιγμές που σίγουρα δεν θα ήθελα να χάσω. Γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ αλλά και φίλους, πιθανότατα παντοτινούς. Δεν μετανιώνω για τα χρόνια που ήμουν στην Ferrari, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ήδη από πολύ παλιά, αυτή η ομάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, από τότε που έβλεπα τον Michael [Schumacher] να αγωνίζεται εκεί.

Σίγουρα θα ήθελα να τα πάω καλύτερα απ’ ό,τι κατάφερα τελικά εδώ, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως έδωσα τα πάντα. Υπήρξαν καλές, αλλά και κακές, στιγμές μέσα στην ομάδα και νομίζω ότι είναι το ιδανικότερο να προχωρήσουμε, και οι δυο πλευρές.

Η ομάδα [της Aston Martin] έχει πολλή προοπτική, πιστεύω πως την απαρτίζουν αρκετοί ικανοί, έξυπνοι άνθρωποι και αναμένω με ενδιαφέρον να αναδείξω αυτές τις ικανότητες, βοηθώντας με τις επιδόσεις μου στην πίστα. Είναι πάντα πολύ όμορφο να έρχονται τα αποτελέσματα από νωρίς, αλλά τώρα θα είμαστε σε ένα αρχικό στάδιο, επομένως απλά ανυπομονώ να έρθει ο καιρός που θα αρχίσω να δουλεύω και να προσφέρω στην ομάδα αυτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύουμε όλα όσα συνέβησαν στο GP Ιταλίας καθώς και όλα τα τεκταινόμενα γύρω από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles