spot_img

GP Τοσκάνης FP3: Mercedes ταχύτερη και στη μέση ο Verstappen

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Τοσκάνης, με τον Verstappen είναι δείχνει μοναδική απειλή.

O Φινλανδός συνέχισε από το σημείο που είχε μείνει στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και πήρε την 1η θέση και πάλι. Ο χρόνος του στη δεύτερη προσπάθεια με τη soft γόμα έπεσε κατά πολύ και σημείωσε το 1:16.530 και ήταν 0.017s ταχύτερος του Verstappen. H Red Bull λειτουργεί εξαιρετικά στο Mugello και μπορεί στις κατατακτήριες να δώσει μάχη για την pole position. Η διαφορά είναι αρκετά μικρή στην 3η θέση, με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί 0.083s από τον teammate του. Ο Βρετανός βελτιώθηκε σε σχέση με χθες και θέλει σίγουρα να βρει το κάτι επιπλέον στις κατατακτήριες δοκιμές.

Το φορτίου καυσίμου είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις ομάδες, καθώς έχουμε ξαναδεί την Mercedes να έχει περισσότερο στο FP3 και να ανοίγει τη διαφορά στις κατατακτήριες.

Ο Lance Stroll με την αναβαθμισμένη Racing Point βρέθηκε στην 4η θέση 0.582s πίσω από τον Bottas, σε ένα θετικό πρωινό. Η RP20 βρήκε ταχύτητα σήμερα, όπως ο Pierre Gasly με έναν πολύ καλό χρόνο στην 5η θέση. Ακολούθησε ο Sergio Perez, ενώ ο τελευταίος οδηγός που βρέθηκε εντός δευτερολέπου ήταν ο Charles Leclerc στην 7η θέση για την Ferrari.

O Alex Albon δεν έκανε καθαρό γύρο και έμεινε στην 8η θέση 1s πίσω από τον Bottas, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Daniil Kvyat και Romain Grosjean.

O Esteban Ocon είδε το δύσκολη Παρασκευή να συνεχίζεται στο FP3 με την 11η θέση, όπως και ο Carlos Sainz στη 12η για την McLaren. H Alfa Romeo είδε τους Antonio Giovinazzi και Kimi Raikkonen να ακολουθούν, ενώ ο Kevin Magnussen ήταν 15ος.

Θετική η εμφάνιση του Nicholas Latifi στην 16η θέση για την Williams, 1.542s από τη κορυφή και ταχύτερος του Daniel Ricciardo. Απογοητευτική η 18η θέση για τον Sebastian Vettel που δεν μπορεί να βρει το σωστό στήσιμο στην SF1000-H. O Lando Norris έπεσε σε κίτρινη σημαία στον γρήγορο γύρο του, ενώ ο George Russell δεν έγραψε χρόνο με πρόβλημα στο Brake by Wire.

Οι διαφορά του Albon στην 8η θέση με τον Vettel στη 18η είναι στα 0.6s και στο Q1 θα δούμε μεγάλη μάχη για το ποιος θα αποκλειστεί και ποιος όχι. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν η Mercedes θα επιχειρήσει να περάσει στο Q3 με την medium γόμα, ενώ η Red Bull μπορεί να δοκιμάσει τη soft. Η μάχη για την pole position του GP Τοσκάνης ξεκινάει τώρα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles