spot_img

Haas: «Επιβιώσαμε, το μόνο που κάναμε σωστά»

Tο φετινό πρωτάθλημα έμοιαζε από την αρχή δυσοίωνο για την Haas, με τον Guenther Steiner να μιλά για τις πιθανότητες εξόδου της από την F1.

Οι οικονομικοί περιορισμοί και η αδυναμία βελτίωσης των μονοθεσίων προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στον γενικό διευθυντή Guenther Steiner για το μέλλον της ομάδας. Η σεζόν του 2020 θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τα οικονομικά των ομάδων της F1.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν QP: Άπιαστος Hamilton στην 98η pole

Λόγω των αλλαγών στο καλεντάρι και την έλλειψη των οπαδών, τα έσοδα θα μειωθούν κατά το ήμισυ. Επιπλέον, είχαμε περιπτώσεις ομάδων όπου κατέλαβαν νωρίτερα ποσά από το χρηματικό έπαθλο, ώστε να βγάλουν τη σεζόν. 

Η Haas είναι μια από αυτές τις ομάδες, όπου έφτασε πολύ κοντά στην οικονομική κατάρρευση. Όμως, όπως δηλώνει ο Steiner, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Το μόνο που κάναμε σωστά ήταν ότι επιβιώσαμε. Υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αλλά αναδιοργανωθήκαμε και είμαστε εδώ για να μείνουμε. Όσο και αν θεωρούμε ότι δεν είμαστε απαραίτητοι, είναι σημαντικό να υπάρχουν στην F1 ομάδες όπως η Haas.  

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Μπαχρέιν.

Μπορεί η ένατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με μόλις τρεις βαθμούς να μην είναι αντιπροσωπευτική. Ήταν όμως σημαντική για την εξέλιξη της Haas. Έχοντας υπογράψει και επίσημα τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, ο Steiner δεν δίστασε να επαινέσει την ομοσπονδία για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Μετά την Αυστραλία πιστεύαμε πως όλα θα τελείωναν σύντομα, τα άσχημα νέα όμως δεν είχαν τελειωμό. Η σεζόν ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε θεατές και έσοδα, κρατήσαμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ζωντανό. Δεν θα χαρακτήριζα τη φετινή χρονιά κακή ή καλή, καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα. Οι άνθρωποι της FOM έκαναν πραγματικά καταπληκτική δουλειά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποίησαν τους αγώνες.

Για τη σεζόν του 2021, η αμερικανική ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin ως το οδηγικό της lineup.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τα GP Ουγγαρίας και Κίνας για το eSports Πρωτάθλημα του automotonews.gr, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles