spot_img

Αποφασισμένη η F1 να διεξαχθούν και οι 23 αγώνες

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, δηλώνει με βεβαιότητα πως θα διεξαχθούν οι 23 αγώνες που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2021.

Αν και η πανδημία του Covid-19 έβαλε φρένο στην διεξαγωγή αρκετών GP το 2020, η σεζόν ολοκληρώθηκε παρά τις αντιξοότητες. Φέτος η F1 διατήρησε τον απτόητο χαρακτήρα της, αψήφησε το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκε και έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Στα μέσα Ιανουαρίου παρουσίασε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 με 23 συνολικά αγώνες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του σπορ.

Διαβάστε επίσης: Lotus 88: Η αποτροπή μιας παταγώδους αποτυχίας

Παρ’ όλα αυτά τα πράγματα με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως παραμένει ρευστό. Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, διαβεβαίωσε πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Θα βγάλουμε άκρη με τις δυσκολίες που φέρει η πανδημία, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την συνεργασία που έχουμε με τους συνεταίρους μας. Μπορέσαμε να αναπρογραμματίσουμε τον αγώνα της Αυστραλίας προς το τέλος του έτους και να βάλουμε ξανά την Imola και το Portimao στο καλεντάρι. Όλες οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους χρηματοδότες μας από την αρχή της χρονιάς είναι πάρα πολύ θετικές και όλοι τους έχουν τονίζει πως το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα παραμένει το εάν θα επιτραπεί η έλευση των οπαδών στις πίστες. Όσο σημαντική είναι η παρουσία των φίλων της Formula 1, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ασφάλειά τους. Ήδη γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τις εκάστοτε χώρες φιλοξενίας των Grand Prix, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Εννοείται θέλουμε τους φίλαθλους πίσω στις πίστες και γι’ αυτό είμαστε σε στενή επικοινωνία με οργανισμούς και κυβερνήσεις. Είμαστε ευγνώμων που μας δίνεται η δυνατότητα οι ομάδες της F1 να συνεχίσουν να ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές και τα την περίοδο αυτής της παγκόσμιας καραντίνας. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόσαμε αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικά.

Μην χάσετε αύριο στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, στις 12 και 14 Μαρτίου. Αναμένουμε τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν, όπου θα διεξαχθεί και ο πρώτος αγώνας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream #40” με τις τελευταίες παρουσιάσεις της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles