spot_img

Περιμένει μεγάλη μάχη ο Hamilton στο Portimao

Ο Lewis Hamilton μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την πρώτη μέρα του GP Πορτογαλίας και τόνισε πως αναμένει μια πολύ κοντινή μάχη με τον Max Verstappen.

Τα «Μαύρα Βέλη» έκλεισαν στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής και ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκλεισε ταχύτερος στο FP2. Βελτίωσε σημαντικά την απόδοσή του σε σχέση με νωρίτερα το μεσημέρι, σημειώνοντας πιο συστηματικούς γύρους.

Διαβάστε επίσης: WEC Spa QP: Στη pole Kobayashi και Toyota

Δεν δίστασε όμως να κάνει αυστηρή κριτική τόσο αναφορικά με την κατάσταση εντός πίστας, όσο και για τα ελαστικά.

Η κατάσταση του οδοστρώματος στην πίστα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Πιστεύω έχει κάπως καλύτερη πρόσφυση αλλά έχει πάρα πολύ αέρα. Σήμερα όλοι δυσκολεύτηκαν αρκετά και έχαναν τον έλεγχο αραιά και που. Είναι δύσκολο να προσδιορίσω βέβαια αν είναι θέμα ανέμου ή μονοθεσίου. Γενικά οι δοκιμές ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Η Pirelli για το αγωνιστικό τριήμερο επέλεξε να διαθέσει στις ομάδες του grid τις πιο σκληρές γόμες από το εύρος ελαστικών της C1, C2 και C3. Παρ’ όλα αυτά, και στις δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών ήταν εμφανές πως τα σετ ελαστικών δεν ανταποκρίνονταν στις συνθήκες της πίστας και οι οδηγοί αντιμετώπισαν πρόκληση να τα φέρουν στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Όταν αγωνιστήκαμε πέρυσι στην ίδια πίστα πάλι είχαμε θέμα με τα ελαστικά γιατί η γόμα ήταν πολύ σκληρή. Φέτος είναι λες και οι γόμα στα σετ είναι ακόμα πιο σκληρή. Θεωρώ θα έπρεπε να είχαν επιλέξει από τις ενδιάμεσες γόμες την C3 και C4. Το μόνο καλό είναι πως όλες οι ομάδας αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία και θα πιέσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην συνέχεια, ο Βρετανός οδηγός μίλησε για την αναμενόμενη μονομαχία του με τον Max Verstappen.

Πιστεύω θα έχουμε μια σκληρή μάχη, γιατί η διαφορά μεταξύ μας δείχνει να είναι πολύ μικρή. Δεν ξέρω πως ήταν η απόδοση του Max, αλλά προσωπικά έκανα κάποια λάθη. Ευτυχώς έχουμε περιθώριο να φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, όπως θα κάνουν και εκείνοι άλλωστε. Σίγουρα είναι πολύ συσπαστικό όταν η απόδοση και των δυο μας είναι τόσο κοντά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το αγωνιστικό τριήμερο αναμένεται ανατρεπτικό και μένουν λίγες ώρες μέχρι τις κατατακτήριες. Ποιος προβλέπετε θα βρεθεί στην κορυφή του grid στον αγώνα της Κυριακής;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles