spot_img

WEC Spa QP: Στη pole Kobayashi και Toyota

H Toyota έγραψε ιστορία στις κατατακτήριες δοκιμές του WEC για τις 6H του Spa, παίρνοντας την pole position από την Alpine. Απίστευτη επίδοση της Porsche στην GTE.

Ο Kamui Kobayashi με το #7 GR010 Hypercar ήταν εμφατικός στον πρώτο του γύρο που είχε στη 10λεπτη διαδικασία. Με ένα σετ ελαστικών, έγραψε το 2:00.747 και έδωσε στην Toyota την pole position για τον αυριανό αγώνα. Ο χρόνος του ήταν αρκετός, ώστε να αφήσει πίσω του το #8 Toyota του Kazuki Nakajima, o οποίος έχασε όλη τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι. H απόσταση μεταξύ των δύο αγωνιστικών ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Η ομάδα της Alpine αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και βγήκε τελευταία στιγμή στην πίστα. Ο Nicolas Lapierre κατάφερε να γράψει το 2:02.652, με τον χρόνο του να είναι πιο αργός από την pole position της LMP2.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας FP2: Η σειρά του Hamilton

Στην LMP2 η United Autosports κυριάρχησε και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Ο Felipe Albuquerque με το #22 Oreca 07 έγραψε το 2:02.404 για να πάρει την pole position. Ο χρόνος του ήταν αρκετός, ώστε να αφήσει μισό δευτερόλεπτο πίσω του το #26 της G-Drive Racing. Στην 3η θέση έκλεισε ο Giedo Van der Garde της RTL.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στην GTE-Pro, η Porsche έκανε μια απίστευτη δουλειά και πήρε την pole position για τον πρώτο αγώνα.  Ο Kevin Estre με την #92 911 RSR έκανε μια απίστευτη επίδοση στη διαδικασία των 10 λεπτών. Ο Γάλλος έσπασε το ρεκόρ πίστας, γράφοντας το 2:11.219. Στην 2η θέση 1.1s πίσω έμεινε η Ferrari #52 του Miguel Molina, σε μια τεράστια διαφορά από την κορυφή. Στην 3η θέση έμεινε η #91 Porsche. H Ferrari #91 ακολούθησε, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε η μοναδική Corvette, 1.8s μακριά από την Porsche.

Στην GTE-Am είδαμε μια πολύ ωραία μάχη. Η Aston Martin πήρε την 60η pole position της στο WEC, με τον Ben Keating να γράφει το 2:14.660 για την ομάδα της TF-Sport. Ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω ήταν ο Paul Dala Lana με την εργοστασιακή Aston Martin. Την πρώτη τριάδα έκλεισε η Dempsey-Proton με την #88 Porsche. H διαδικασία των Κατηγοριών GTE διεκόπη δύο φορές, καθώς οι Porsche #56 και #77 είχαν έξοδο στην Radillion.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 1 Μαΐου στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Qualifying

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles