spot_img

Formula 1: Τα «ασημί βέλη» επιστρέφουν

Από το 2022, η Mercedes σκοπεύει να επιστρέψει στο παραδοσιακό ασημί χρώμα για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Mercedes, από την επιστροφή της στη Formula 1 το 2010, χρησιμοποιούσε το παραδοσιακό της ασημί χρώμα, το οποίο και κυριαρχούσε στα μονοθέσιά της. Από το 2020, όμως, άλλαξε ο χρωματισμός τους σε μαύρο χρώμα, ως επιπλέον υποστήριξη σε αυτή που είχε ο οδηγός της, Lewis Hamilton, στην καμπάνια «Black Lives Matter». Αυτό όμως, είναι πιθανό ν’ αλλάξει, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Στην αναφορά της Bild, τονίζεται η πρόθεση της Mercedes να επιστρέψει στα ασημί χρώματα το 2022, κάτι που σημαίνει πως ο νέος της οδηγός, George Russell, δε θα «ντυθεί» στα μαύρα, αλλά στα παραδοσιακά χρώματα της γερμανικής ομάδας. Τον Οκτώβριο του 2021, ο Lewis Hamilton είχε δηλώσει πως θα ήταν ωραία αλλαγή η επιστροφή της Mercedes στα ασημί χρώματα, παρόλο που αυτός ήταν που είχε αιτηθεί αρχικά το μαύρο χρώμα.

Παραδοσιακά τα μονοθέσια αποκαλούνται «ασημένια βέλη». Όταν ρωτήθηκα αν θα προχωρούσαμε με το μαύρο χρώμα στο μονοθέσιο, αναφορικά με το συμβολισμό και το τι σκοπεύουμε να κάνουμε όσο θα συνεχίσουμε στον τομέα της υποστήριξης, δεν περίμενα να διαρκέσει για ιδιαίτερα μεγάλη περίοδο. Πάντως, το διατηρήσαμε για δεύτερη χρονιά, κάτι που ήταν πολύ ωραίο. Εάν επιστρέψουμε (στο ασημί χρώμα), θα ήταν πολύ ωραία αλλαγή. Δεν μας αποτρέπει από το να κάνουμε εσωτερικές αλλαγές, καθώς συνεχίζουμε να πιέζουμε για τη διαφορετικότητα, αλλά και τη συνεργασία μας με όλους τους συνεταίρους. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ωραίο πρόγραμμα σε ισχύ, επομένως δεν κάνει κάποια διαφορά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lewis Hamilton πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από ενέργειες που προβάλλουν τη διαφορετικότητα και η Mercedes στήριξε την επιλογή του μέσω των χρωμάτων στα μονοθέσιά της το 2020 και το 2021. Όπως φαίνεται, όμως, η γερμανική ομάδα επιστρέφει στο παραδοσιακό ασημί για τη νέα εποχή της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles