spot_img

Rally Dakar: Ξεκίνημα με Toyota στην κορυφή

Το Rally Dakar ξεκίνησε για το 2022, με την Toyota και τον Nasser Al Attiyah να ολοκληρώνουν στην κορυφή έχοντας τον ταχύτερο χρόνο την πρώτη μέρα.

Με την αυλαία του νέου έτους να ανοίγει, η αγωνιστική δράση στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε δυναμικά με την 44η έκδοση του Rally Dakar. Ο αγώνας επιβίωσης στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας θέτει στις ομάδες την αποστολή να καλύψουν μια απόσταση 8.375 χιλιομέτρων από την Jeddah μέχρι την Ha’il, σε όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, στον “πρόλογο” του Rally Dakar 2022, ανά κατηγορία.

Αυτοκίνητα

Ο Nasser Al Attiyah βρέθηκε στην πρωτοπορία, με Toyota Hillux και χρόνο 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του τον Carlos Sainz με το Audi Q RS e-tron, καθώς και τον Sebastian Loeb με το BRX.

Την έκπληξη έκανε το πρωτοεμφανιζόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Audi, το οποίο βρέθηκε στην δέκατη τέταρτη θέση της κατάταξης.

Lightweight Πρωτότυπα

Στην επόμενη κατηγορία, η οποία οπτικά μας θυμίζει οχήματα buggy, πρώτος βρέθηκε ο μόλις 19 ετών Seth Quintero, ο οποίος στον περσινό αγώνα έγινε ο νεότερος νικητής stage στο συγκεκριμένο Rally.

Μοτοσικλέτες

Στα δίτροχα, ο Daniel Sanders της Gas Gas έφερε την καλύτερη απόδοση της ημέρας στην εν λόγω κατηγορία.

Φορτηγά

Στην κατηγορία του βαρέως πυροβολικού, η Kamaz τερμάτισε με ιδιαίτερη ευκολία στις τέσσερις πρώτες θέσεις με τον Eduard Nikolaev να βρίσκεται στην πρωτοπορία.

Το «ζέσταμα» τελείωσε χθες, η πραγματική δράση αρχίζει σήμερα με την πρώτη αγωνιστική ημέρα και μαζί, μέσα από το automotonews.gr, θα ακολουθήσουμε τη δράση του φετινού Rally Dakar μέχρι και το τέλος του event στις 14 Ιανουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles