spot_img

Η Mercedes αλλάζει τις προτεραιότητές της

Στην Mercedes θέλουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του κινητήρα παρά το «πάγωμα» στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος που ξεκίνησε από το 2022.

Το μονοπώλιο της Mercedes των προηγούμενων ετών κλονίστηκε στη φετινή σεζόν. Οι νέοι Τεχνικοί Κανονισμοί έχουν προκαλέσει μεγάλο λόξυγκα στο γερμανικό εργοστάσιο και το αγωνιστικό του πακέτο έχει βρεθεί να μάχεται με τις ομάδες του midfield στους τέσσερις πρώτους αγώνες του 2022. Ο χρόνος όμως έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφά. Οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο είναι πλέον η βασική επιδίωξη της ομάδα και όχι οι νίκες. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανολογίας στα Grand Prix της Mercedes, Andrew Shovlin, η γερμανική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για αναβαθμίσεις. 

«Διαρκώς τρέχουμε αναλύσεις αναφορικά με την απόδοση της μονάδας ισχύος. Υπάρχουν κάποιοι τομείς που μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά προς το παρόν έχουμε επικεντρωθεί σε θέματα αξιοπιστίας. Παράλληλα, προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τις λειτουργίες του κινητήρα ώστε να μεγιστοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του. Έχουμε ταχύτητα, όχι όμως αρκετή και πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Η W13 παραμένει ένα από τα μονοθέσια, το οποίο εντός πίστας έρχεται διαρκώς αντιμέτωπο με ισχυρές αναπηδήσεις [porpoising] και είναι πολύ ασταθές. Οι πρώτοι αγώνες της σεζόν ήταν ένα διαρκές πείραμα για το γερμανικό εργοστάσιο με στόχο να βρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο στήσιμο του μονοθεσίου. Μέχρι στιγμής όμως η μια απογοητευτική εμφάνιση έρχεται μετά την άλλη. 

Παρ’ όλα αυτά, ο Shovlin υποστηρίζει πως έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν το μονοθέσιο και να διατηρήσουν την παρουσία τους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος κοντά στη κορυφή.   

«Για να είμαι ειλικρινής θέλουμε πολύ δουλειά στο αεροδυναμικό κομμάτι και ειδικά με τις αναπηδήσεις [porpoising]. Πολλές από τις αναβαθμίσεις που φέραμε ξέραμε πως δεν θα ελαττώσουν και τόσο το φαινόμενο και τώρα έχουμε επικεντρωθεί εκεί. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί είναι η βασική αδυναμία μας. Έχουμε παράλληλα και δυσκολία να φέρουμε τα ελαστικά στις κατάλληλες θερμοκρασίες. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν άμεσα για να γίνουμε πάλι ανταγωνιστικοί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα formula   

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles