spot_img

Επίσημο: Audi και Porsche στη Formula 1 το 2026

Με κάθε επισημότητα, το Volkswagen Group επισημοποίησε την είσοδο των Audi και Porsche στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026.

Έπειτα από πολλούς μήνες αναμονής, έρευνας και ανάλυσης κάθε δυνατού δεδομένου, το VW Group πήρε την τελική του απόφαση αναφορικά με την εμπλοκή του στη Formula 1. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Όμιλος είχε ξεκαθαρίσει πως η τελική του απόφαση θα ερχόταν αμέσως μετά την οριστικοποίηση των τεχνικών κανονισμών κινητήρων που θα έρθουν στο άθλημα το 2026. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Herbert Diess, έκανε γνωστές τις προθέσεις τόσο της Porsche, όσο και της Audi, σε βίντεο στο YouTube τη Δευτέρα 2 Μαΐου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατοίκων της πόλης Wolfsburg στη Γερμανία, στην οποία στεγάζεται η εταιρεία.

Αρχικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Formula 1 σε παγκόσμιο επίπεδο:

 «Η Formula 1 αναπτύσσεται με πολύ καλό ρυθμό παγκοσμίως. Η γενικότερη προώθηση του αθλήματος, καθώς και το Netflix, έχει οδηγήσει στη μεγάλη διάδοσή του στις ΗΠΑ, επίσης. Η Ασία έχει και αυτή αξιοσημείωτη ανάπτυξη, η οποία εντοπίζεται κυρίως στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Εάν ρίξετε μία ματιά σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, ειδικότερα στην περίπτωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην πραγματικότητα μόνο η Formula 1 έχει σημασία και διαφοροποιείται με γρήγορο ρυθμό (από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα)».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola. 

Ο Herbert Diess χαρακτήρισε τους νέους κανονισμούς ως την κατάλληλη ευκαιρία για είσοδο στη Formula 1:

«Εάν συμμετέχεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, πρέπει να βρίσκεσαι στη Formula 1, καθώς εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη επίδραση. Επιπροσθέτως, δεν μπορείς να εισέλθεις στη Formula 1 εάν δεν υπάρχει ένα νέο τεχνολογικό «παράθυρο», μία αλλαγή κανονισμών, έτσι ώστε ο καθένας να έχει το ίδιο σημείο εκκίνησης».

Έπειτα, ο Diess αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα αναμιχθεί με τη Formula 1 το Volkswagen Group:

«Η Volkswagen δε θα αναμιχθεί, δεν ταιριάζει με τη Formula 1 και η φίρμα δε θα συμμετέχει. Η Porsche πρέπει να είναι η πιο αθλητική εταιρία αυτοκινήτων στον κόσμο, συνεπώς πρέπει να βρίσκεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έτσι, έρχεται το συμπέρασμα πως το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να μπει στη Formula 1, θα πρέπει να το θεωρούμε σχεδόν σίγουρο. Η Audi είναι μία πολύ πιο αδύνατη φίρμα από την Porsche, δεν υπάρχουν τόσο υψηλές απαιτήσεις. Στην πραγματικότητα, η Formula 1 είναι μία καλύτερη περίπτωση για την Audi, καθώς θα προσφέρει πολλά περισσότερα στη φίρμα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το μόνο που απομένει, πλέον, για την είσοδο των Porsche και Audi στη Formula 1 είναι η επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, αμέσως μετά την οριστικοποίηση των νέων τεχνικών κανονισμών για το 2026.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles