spot_img

MotoGP, Γαλλία: Θρίαμβος Bastianini, καταστροφή για Bagnaia

Με μία καταπληκτική εμφάνιση, ο Enea Batianini ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Γαλλίας, κατακτώντας την τρίτη του νίκη στο 2022.

Θρίαμβος για τον Enea Bastianini στην πίστα του Le Mans, καθώς νίκησε τις δύο εργοστασιακές Ducati και σημείωσε την τρίτη φετινή του νίκη.

Το GP Γαλλίας εξελίχθηκε σχεδόν άψογα για τη Ducati, καθώς είχε τρεις μοτοσυκλέτες διαρκώς στην κορυφή. Ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε όμορφα για τον Francesco Bagnaia, ο οποίος είχε πτώση από την πρώτη θέση μόλις 6 γύρους πριν το τέλος του αγώνα κι έχασε πολύτιμους πόντους για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος στην κατηγορία του MotoGP. Ο Enea Bastianini με τη δορυφορική Ducati ήταν ο μεγάλος νικητής στην πίστα του Le Mans, με τον Jack Miller με Ducati να τερματίζει πίσω του στη 2η θέση. Μετά από μεγάλη μάχη, ο Aleix Espargaro με Aprilla τερμάτισε μπροστά από τον Fabio Quartararo με Yamaha στην 3η θέση, με το Γάλλο να καταλήγει 4ος.

Ο Johann Zarco με Ducati ήταν στην 5η θέση, μπροστά από τους Marc Marquez (6η θέση) και Takaaki Nakagami (7η θέση) με Honda, με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα να είναι ιδιαίτερα αδύναμη στο GP Γαλλίας. Ο Brad Binder ήταν ο μόνος αναβάτης με ΚΤΜ που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini (9η θέση) με Ducati και Maverick Vinales (10η θέση) με Aprilla.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο Pol Espargaro με Honda τερμάτισε στην 11η θέση, με τους Ιταλούς Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio με Ducati να έπονται στις θέσεις 12 και 13 αντίστοιχα. Την κατάταξη του GP Γαλλίας συμπλήρωσαν (θέσεις 14 μέχρι 17) οι Alex Marquez με Honda, καθώς και οι Yamaha των Franco Morbidelli, Andrea Dovizioso και Darryn Binder. Οι αναβάτες που δεν τερμάτισαν ήταν οι Miguel Oliveira (KTM), Francesco Bagnaia (Ducati), Jorge Martin (Ducati), Joan Mir (Suzuki), Raul Fernandez (KTM), Alex Rins (Suzuki) και Remy Gardner (KTM).

Ο Fabio Quartararo εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με 102 πόντους, με τον Aleix Espargaro να έχει 98 και τον Enea Bastianini 94.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles