spot_img

Verstappen: «Κάναμε τις σωστές επιλογές, χαρούμενος που κέρδισα»

Ο Max Verstappen ήταν χαρούμενος με τη νίκη του στο GP Ολλανδίας, ενώ έκανε αναφορά στις επιλογές της ομάδας του με τη στρατηγική, που του έδωσαν τη δυνατότητα να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη θέση.

Ο Max Verstappen βρισκόταν στην πρώτη θέση του GP Ολλανδίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας τον έφερε πίσω από τις δύο Mercedes. Ωστόσο, η εμφάνιση του κανονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, σε συνδυασμό με τις αλλαγές ελαστικών που (δε) συνέβησαν από τους πρωτοπόρους, έδωσαν τη δυνατότητα στον οδηγό της Red Bull Racing να επιστρέψει εύκολα στην κορυφή της κατάταξης μόλις συνεχίστηκε η κανονική ροή του αγώνα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής νίκησε στον εντός έδρας αγώνα του και βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση του Τίτλου στους οδηγούς.

Αμέσως μετά τη λήξη του GP Ολλανδίας, ο Max Verstappen περιέγραψε τον αγώνα από τη δική του οπτική.

«Δεν ήταν ένας απλός αγώνας, έπρεπε να πιέσουμε σε όλη τη διάρκειά του. Βέβαια, όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, κάναμε τις σωστές επιλογές, οι οποίες πάντα έχουν ερωτηματικό. Ωστόσο, αυτές απέδωσαν πολύ καλά και μόλις επιστρέψαμε στα soft ελαστικά είχαμε και πάλι πολύ καλό ρυθμό».

Ο Verstappen ρωτήθηκε για τις επιλογές στη στρατηγική που πραγματοποίησε στη διάρκεια του αγώνα.

«Πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας νόμιζα πως ήμασταν εντάξει για να φτάσουμε μέχρι το τέλος με τα hard ελαστικά, παρόλο που ήμασταν λίγο πιο αργοί. Έπειτα, όμως, εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και δε νομίζω πως θα μπορούσαμε να παραμείνουμε μπροστά εάν δεν κάναμε pitstop. Συνεπώς, αλλάξαμε σε soft ελαστικά, όμως έπεσα στην 3η θέση. Έπειτα, ο George (Russell) έκανε και αυτός pitstop (από τη 2η θέση), συνεπώς είχα πολύ καλή απόδοση στην επανεκκίνηση. Έχουμε λίγο παραπάνω τελική ταχύτητα, επομένως αυτό μας βοηθά να επιτεθούμε στη στροφή 1, από εκεί και πέρα είχαμε μία πραγματικά καλή ισορροπία με το μονοθέσιο και πάλι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Ολλανδός έκανε και μία αναφορά στο προσπέρασμα που έκανε στο Lewis Hamilton, το οποίο και του έδωσε τη νίκη, στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Επίσης, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του που κατέκλεισαν τις κερκίδες της πίστας του Zandvoort.

«Κατάφερα να συγχρονισθώ άψογα από την έξοδο της τελευταίας στροφής στην πρώτη, μπορούσατε κι εσείς να δείτε πως το ρεύμα αέρα ήταν πολύ δυνατό και περάσαμε μπροστά. Είναι εκπληκτικό που κέρδισα ξανά, είναι πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις τον εντός έδρας αγώνα σου, ήταν ήδη έτσι και την περσινή χρονιά. Φέτος έπρεπε να προσπαθήσω για αυτό περισσότερο, συνεπώς ήταν ένα εκπληκτικό τριήμερο και είμαι πραγματικά χαρούμενος που κερδίσαμε το GP Ολλανδίας. Οι θεατές με υποστήριξαν απίστευτα και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθατε όλοι εδώ για να με υποστηρίξετε, είμαι περήφανος που είμαι Ολλανδός».

Ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 109 πόντων στη βαθμολογία και το δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα οδηγών του είναι πολύ κοντά στο να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles