spot_img

Horner: «Ο Hamilton δεν αναγνωρίζει την αξία του Verstappen»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του πως δε θυμάται κάποιο περιστατικό στο οποίο ο Lewis Hamilton αναφέρθηκε στο ταλέντο του Max Verstappen ως οδηγός.

Οι Max Verstappen και Lewis Hamilton είχαν μία αρκετά έντονη κόντρα μεταξύ τους για το Πρωτάθλημα οδηγών το 2021 στη Formula 1. Από τις μάχες τους εντός πίστας δεν έλειψαν και οι στιγμές που οδήγησαν σε σοβαρά ατυχήματα. Αρχικά, στο GP Μ. Βρετανίας ο Verstappen κατέληξε μετά από επαφή στα προστατευτικά ελαστικά με δυνάμεις της τάξεως των 51G. Έπειτα, στο GP Ιταλίας το μονοθέσιο του Ολλανδού σηκώθηκε στον αέρα πατώντας σε ένα kerb και συγκρούστηκε με αυτό του Βρετανού. Ο μηχανισμός halo ήταν αυτός που προστάτεψε το κεφάλι του οδηγού της Mercedes.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε στο podcast Beyond The Grid και αναφέρθηκε στην ύπαρξη σεβασμού ανάμεσα σε Max Verstappen και Charles Leclerc. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο περσινός του αντίπαλος, Lewis Hamilton, δεν έχει αναγνωρίσει σε καμία στιγμή το ταλέντο του Ολλανδού.

«Υπάρχει μία διαφορά, ίσως ένας διαφορετικός σεβασμός με τον Charles (Leclerc). Αγωνίζονταν μεταξύ τους από παιδιά και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Δεν έχω ακούσει ούτε μία φορά το Lewis (Hamilton) να αναγνωρίζει τις ικανότητες του Max (Verstappen). Κατά συνέπεια, υπήρχαν λίγα περισσότερα «αγκάθια» σε αυτήν την περίπτωση και μπορούσες να το αισθανθείς, ήταν δυνατό να το αντιληφθείς ανάμεσα στους δύο οδηγούς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλία. 

Ο Christian Horner απάντησε σχετικά με το κατά πόσο υπήρχε ψυχολογικός «πόλεμος» μεταξύ των Verstappen και Hamilton, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον Παγκόσμιο Τίτλο.

«Χωρίς αμφιβολία, ίσως περισσότερο στο μυαλό του Lewis (Hamilton). Η αιτία ήταν πως είναι επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είχε τα πάντα να χάσει. Από την άλλη, ο Max (Verstappen) είναι ο νεότερος οδηγός που παίρνει ρίσκα, δίνει τα πάντα και δεν έχει κάτι να χάσει. Ορισμένα από τα προσπεράσματά του την περσινή χρονιά ήταν εντυπωσιακά και μάλλον αυτό «ταρακούνησε» το Lewis, έτσι νομίζω. Σίγουρα είδαμε στο Silverstone (GP Μ. Βρετανίας), αφού πήρε την pole και ο Max κέρδισε τον αγώνα Sprint, πως ήταν λίγο απογοητευμένος ο Lewis μετά. Εάν ο Max έστριβε στη στροφή Copse (αγώνας, γύρος 1) δε νομίζω πως θα τους ξαναέβλεπε εκείνο το απόγευμα, συνεπώς υπήρχε μία αίσθηση απόγνωσης στην ατμόσφαιρα, επίσης. Ήταν στιγμές που παίζονταν πολλά και τα συναισθήματα ήταν έντονα, όμως πιθανότατα αυτό επηρέασε το Lewis περισσότερο από το Max για τους λόγους που ανέφερα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μπορεί οι Max Verstappen και Lewis Hamilton να μην αναγνώριζαν ο ένας την αξία του άλλου στη διάρκεια της κόντρας τους το 2021, ωστόσο παλαιότερα ο Βρετανός είχε επαινέσει τον οδηγό της Red Bull Racing. Για την ακρίβεια, μετά το GP Γερμανίας το 2020 ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε πως ο Verstappen «είναι μεγάλο ταλέντο», χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, επερχόμενο Πρωταθλητή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles