spot_img

GP ΗΠΑ FP2: Παρέμεινε η Ferrari στην κορυφή, ταχύτερος ο Leclerc

Η Ferrari διατήρησε την πρωτοπορία στην κατάταξη, με τον Charles Leclerc να παίρνει τη σκυτάλη από τον teammate του, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 του GP ΗΠΑ.

Ο καιρός στο Austin παρέμεινε αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να διατηρούνται στους 29 και 37 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη περίοδος είχε διάρκεια 90 λεπτών, λόγω δοκιμών των νέων ελαστικών της Pirelli που σχεδιάζει για το Πρωτάθλημα του 2023. Ο Leclerc, που δε συμμετείχε στο FP1, είχε στα πρώτα λεπτά τα ηνία της κατάταξης με χρόνο 1:38.856. Ο teammate του, Sainz, κινήθηκε 0,093s ταχύτερα, ενώ οι Hamilton και Perez ακολουθούσαν. Ο Μονεγάσκος, έπειτα, επανάκτησε την κορυφή της κατάταξης, πέφτοντας στο 1:36.810.

Ο Ricciardo, μετά τα πρώτα 20 λεπτά, ανέβηκε στη 2η θέση, με τη διαφορά του από την κορυφή να κυμαίνεται στα 0,817s. Ο Bottas, με τη σειρά του, ανέβηκε και αυτός στη δεύτερη θέση. Αίσθηση έκανε και η 5η θέση του Schumacher. Παράλληλα, ο Verstappen βρισκόταν μόλις στην 7η θέση, ο Hamilton ήταν 8ος και ο Perez 10ος. Ακολούθησαν στη συνέχεια αποκλειστικά δοκιμές στα prototype ελαστικά του 2023 από τους οδηγούς, συνεπώς η κατάταξη των χρόνων δεν είχε αλλαγές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας 

Η Scuderia Ferrari παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, με τον Charles Leclerc να είναι στην πρώτη θέση με χρόνο 1:36.810, με το Valtteri Bottas με Alfa Romeo να είναι δεύτερος στα 0,715s πίσω του. Ο Daniel Ricciardo (McLaren) βρέθηκε στην 3η θέση στα 0,817s μακριά από την κορυφή. Όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί είχαν σημειώσει χρόνο με τα prototype ελαστικά, με τους χρόνους τους να μην είναι ανταγωνιστικοί.

Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 4η θέση, ενώ ο Mick Schumacher με Haas εντυπωσίασε, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Ο Lando Norris (McLaren) βρέθηκε στην 6η θέση, με τους Max Verstappen με Red Bull Racing και Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) να έπονται στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pierre Gasly (9η θέση) με Alpha Tauri και Sergio Perez (10η θέση) με Red Bull Racing.

Ο Kevin Magnussen με Haas ήταν στην 11η θέση, μπροστά από το Yuki Tsunoda (12η θέση) με Alpha Tauri. Χαμηλά στην κατάταξη ήταν ο George Russell (Mercedes-AMG), που κατέλαβε τη 13η θέση. Ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo ήταν στη 14η θέση, ενώ αντίθετη εικόνα με το FP1 είχε ο Lance Stroll, που περιορίστηκε στην 15η θέση.

Η Alpine ήταν πολύ χαμηλά, με τον Esteban Ocon να είναι μπροστά από το Fernando Alonso στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα. Η Williams είχε τον Alex Albon στη 18η και το Nicholas Latifi στην 20ή θέση, με το Sebastian Vettel με Aston Martin να βρίσκεται ανάμεσά τους στη 19η θέση.

Αποτελέσματα FP2 GP ΗΠΑ

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles