spot_img

GP ΗΠΑ FP1: Ταχύτεροι όλων Sainz και Ferrari

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Formula 1 στο FP1 του GP ΗΠΑ για τη Scuderia Ferrari, oλοκληρώνοντας μπροστά από τον Max Verstappen της Red Bull Racing. 

Το τριήμερο στην πίστα του Austin ξεκίνησε με τη Scuderia Ferrari στην πρώτη θέση και τον Carlos Sainz να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών. Ο καιρός στο Circuit of The Americas ήταν ηλιόλουστος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 28 και 38 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα 7 λεπτά οι επιλογές ελαστικών ήταν ανάμεικτες για τους οδηγούς. Λίγες στιγμές αργότερα, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε, καθώς ο Giovinazzi, που αντικαθιστούσε το Magnussen στη Haas είχε μία έξοδο στη στροφή 6. Στην κατάταξη, ο Perez ήταν πρώτος με χρόνο 1:40.549, με το Norris να βρίσκεται πίσω του με 0,124s διαφορά και στο Sainz να πλασάρεται 3ος.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 11 λεπτών, οι οδηγοί επανήλθαν στην πίστα. Ο Verstappen στην πρώτη του προσπάθεια με soft γύρισε στο 1:38.272. Λίγο πριν ολοκληρωθούν τα 25 λεπτά στο FP1, βελτίωσε εκ νέου το χρόνο του, κατεβαίνοντας στο 1:37.462, με τον Perez να ανεβαίνει 2ος, αν και είχε διαφορά 0,883s από την κορυφή. Παράλληλα, ο Sainz έκανε το δεύτερο χρόνο, ο οποίος ήταν 0,825s αργότερος από αυτόν του Verstappen. Τη θέση του, λίγο μετά, πήρε ο Vettel, με τη διαφορά του από τον επικεφαλής να κυμαίνεται στα 0,579s.

Ενώ η διαδικασία βρισκόταν στο 2ο μισό της, η χρήση της soft γόμας γινόταν όλο και πιο συχνή. Ο Alonso, αρχικά, πήρε τη δεύτερη θέση, με το Hamilton να τον διαδέχεται. Ο Βρετανός κινήθηκε με τη Mercedes-AMG στα 0,183s πιο αργά από τον περσινό του αντίπαλο, Verstappen. Ο Alonso, στην προσπάθειά του να βελτιώσει, είχε ένα λάθος στην έξοδο από την τελευταία στροφή και διατήρησε τη θέση του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Η πρόσφυση στην πίστα ανέβηκε θεαματικά, κάτι που αποτυπώθηκε στους χρόνους. Ο Stroll κινήθηκε 0,002s ταχύτερα από το Verstappen. Ενώ ο Perez έκανε τον 3ο χρόνο, ο Sainz κινήθηκε ταχύτερα όλων, κατεβαίνοντας στο 1:36.857. Ο Hamilton ανέβηκε στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,475s από τον οδηγό της Scuderia Ferrari. Ο Verstappen, σε νέα προσπάθεια, δεν κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή.

Κατά συνέπεια, ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari ήταν ο άτυπος «νικητής» του FP1, έχοντας σημειώσει χρόνο 1:36.857, με το Max Verstappen με Red Bull Racing να είναι δεύτερος στα 0,224 πίσω. Ο Lewis Hamilton (+0,475s) με Mercedes-AMG ήταν στην 3η θέση, ενώ πολύ καλή επίδοση είχε ο Lance Stroll με Aston Martin, που ήταν 4ος. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Ο Fernando Alonso με Alpine βρέθηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον George Russell (Mercedes) που ήταν 7ος. Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri κατέλαβε την 8η θέση, με το Lando Norris (McLaren) να έπεται στην 9η θέση και το Sebastian Vettel με Aston Martin να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στην 11η θέση, μπροστά από τον Zhou Guanyu με Alfa Romeo, που βρέθηκε στη 12η θέση. Ο Alex Albon με Williams κατέλαβε τη 13η θέση, έχοντας πίσω του τους Yuki Tsunoda με Alpha Tauri και Mick Schumacher με Haas στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα.

Ακολούθησαν οι νέοι οδηγοί στις τελευταίες θέσεις, οι οποίες καταλήφθηκαν κατά σειρά από τους Robert Schwartzman (Ferrari), Alex Palou (McLaren), Theo Pourchaire (Alfa Romeo) και Logan Sargeant (Williams). Ο Antonio Giovinazzi με Haas έχασε μεγάλο μέρος της περιόδου κι έμεινε τελευταίος.

Αποτελέσματα FP1 GP HΠΑ 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles