spot_img

Ο Wolff δεν θέλει πολιτικά ζητήματα στη Formula 1

O επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, πιστεύει πως δεν θα είναι όσο σκληρή παρουσιάζεται η απαγόρευση της FIA στη χρήση πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων.

Λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθεί το 2022, η FIA ανακοίνωσε αλλαγές στο Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα (ΔΑΚ). Οι αλλαγές αυτές έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ και αφορούν όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Έχουν στόχο να σταματήσουν την προβολή πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων στο πλαίσιο αγωνιστικών τριημέρων της Formula 1.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με αρκετούς οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο, να κατακρίνουν την FIA για τη στάση της. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία και πιστεύει πως η κατάσταση έχει δραματοποιηθεί υπέρ του δέοντος.

«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί το ζήτημα το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατανοούμε πως δεν συμμετέχουμε στο σπορ μας για να μπλέκουμε πολιτικά ζητήματα. Επίσης θέλουμε να ενώνουμε τον κόσμο. Δεν έχω αμφιβολία πως ο Μοχάμεντ (σ.σ. Μπεν Σουλαγέμ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας) και η FIA έχουν καλές προθέσεις και θέλουν να πετύχουν τα σωστά πράγματα. Το θέμα είναι να συμβαδίζουν με τους οδηγούς που είναι πιο εκφραστικοί. Ο Λιούις για παράδειγμα, όταν είχε συνομιλίες με τον Μοχάμεντ στο παρελθόν, πάντα η συζήτηση είχε θετική έκβαση. Όταν θα υπάρξουν συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, δεν πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι όσο σκληρά γράφονται».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 με τις τελευταίες εξελίξεις για τη Formula 1.

Ο στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της, είναι να κρατήσει το σπορ την ουδετερότητά του και να μην γίνει η βάση προώθησης πολιτικών μηνυμάτων.

Το 2020 η Formula 1 λάνσαρε την πλατφόρμα «We Race as One» που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των οπαδών του σπορ -και όχι μόνο- σε ζητήματα παγκόσμιου βεληνεκούς. Η καμπάνια αυτή διήρκησε μέχρι το 2021 και δεν συνεχίστηκε το 2022, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη πολλών οδηγών.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles