spot_img

Ορίστηκε ο Διευθυντής Αγώνων της Formula 1 για το 2023

Στο ρόλο του ως Διευθυντής Αγώνων θα παραμείνει και το 2023 στη Formula 1 o Niels Wittich , με την FIA να ξεκινά διαδικασίες εκπαίδευσης νέας γενιάς αλυταρχών.

Το 2022 η Formula 1 άλλαξε Διευθυντή Αγώνων και πέρασε σε ένα σχήμα με τους Niels Wittich και Eduardo Freitas να μοιράζονται το ρόλο για τα 22 Grand Prix. H αλλαγή αυτή ήρθε έπειτα από την έκθεση-πόρισμα της FIA για τους τελευταίους γύρους του Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2021 και ως αποτέλεσμα ο Michael Masi απομακρύνθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν οι ομάδες είχαν αρκετά παράπονα από τη διαχείριση των αγώνων και δεν δίσταζαν να κατακρίνουν την FIA. Η παγκόσμια ομοσπονδία χειρίστηκε το 2022 ως χρονιά εκμάθησης και περιορισμού των λαθών ώστε να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ο Wittich θα είναι επίσημα ο μοναδικός Διευθυντής Αγώνων στη Formula 1 το 2023, με τον Freitas να επικεντρώνεται στα καθήκοντά του στο WEC, στο ELMS και στο AsLMS. Παράλληλα η FIA θα ξεκινήσει ένα «Πρόγραμμα Εξέλιξης Διευθυντών Αγώνων», το οποίο θα ενισχύσει το ρόλο τα επόμενα χρόνια.

O πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Rally Ντακάρ ανέφερε σχετικά.

«Έχω μία ομάδα που περνά από μία διαδικασία εκπαίδευσης για αγωνοδίκες και διευθυντές αγώνων. Δεν γίνεται να έχεις και να βασίζεσαι μόνο σε έναν Διευθυντή Αγώνων και πρέπει να ετοιμάσουμε πολλούς ακόμη. Δεν μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά πάνω σε ένα άτομο στο μεγαλύτερο σπορ ή σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα. Αν συμβεί το οτιδήποτε; Αν πρέπει να διατηρήσουμε μια σταθερότητα στην F1, πρέπει να είμαστε έτοιμοι από θέμα εκπαίδευσης».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

Στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να βελτιωθεί σε κάθε τομέα και να αναπτύξει μια νέα και ταλαντούχα γενιά διευθυντών αγώνων και αγωνοδικών.

«Πιστεύω ακράδαντα πως μπορούμε να έχουμε καλύτερους διευθυντές αγώνων ή αγωνοδίκες. Έχουμε επικοινωνήσει με τις Διεθνείς Αγωνιστικές Αρχές και τους ζητάμε να μας στείλουν άτομα. Πλέον έχουμε μια μεγάλη ομάδα που περνά εκπαίδευση».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles