spot_img

Fiorio: «Θα κρατούσα τον Binotto στη Ferrari»

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia Ferrari, Cesare Fiorio, πιστεύει πως ο Mattia Binotto είναι ο ιδανικός άνθρωπος για την ομάδα F1 που ετοιμάζει η Audi.

To 2023 η Scuderia Ferrari θα αγωνιστεί στη Formula 1 έχοντας για διευθυντή της τον Fred Vasseur. Ο 54χρονος Γάλλος πήρε τη θέση του Ματία Μπινότο, ο οποίος παραιτήθηκε από το ρόλο του έπειτα από τέσσερις σεζόν στο «τιμόνι» της ιταλικής ομάδας.

Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη και ήδη κυκλοφορούν πολλές φήμες που θέλουν αντίπαλες ομάδες της Ferrari να επιθυμούν τις υπηρεσίες του. Από την 1η Ιανουαρίου ο 53χρονος είναι «free agent» και μπορεί να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεσμεύεται να μην πιάσει δουλειά στον ανταγωνισμό μέσα στο 2023).

Σύμφωνα με τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Cesare Fiorio (1989-1991), οι ικανότητες του Binotto είναι τέτοιες που θα βρει θέση σε κορυφαία ομάδα. O Iταλός δήλωσε στην Corriere dello Sport πως η Audi (που θα εισέλθει στην F1 το 2026 με τη Sauber) πρέπει να τον προσλάβει για να αναλάβει επικεφαλής στο τμήμα κινητήρων της.

«Αν είχα ομάδα για να εισέλθω στην F1 όπως κάνει η Audi, τότε δεν θα άφηνα τον Binotto να μου ξεφύγει. Προσωπικά όμως θα τον κρατούσα στη Ferrari. H F1-75 ήταν το καλύτερο μονοθέσιο του 2022 μαζί με αυτό της Red Bull. Το πρωτάθλημα δεν ήρθε στο Μαρανέλο λόγω έλλειψης αξιοπιστίας, κακών στρατηγικών και λάθη των οδηγών. Ο Μπινότο είναι ένας φοβερός μηχανικός, όμως η δουλειά του επικεφαλής μιας ομάδας είναι διαφορετική».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Στον Μπινότο χρεώθηκε μεγάλο μέρος της αποτυχίας της ιταλικής ομάδας το 2022, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη του προέδρου της ιταλικής φίρμας, John Elkann. Ωστοσο, πέρα από ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα, η Ferrari είχε την καλύτερη χρονιά της από το 2018, την τελευταία σεζόν που διεκδίκησε πρωτάθλημα.

Βέβαια δεν συμπάσχουν όλοι με τον Ιταλό, με τον πρώην οδηγό της Formula 1, Ρενέ Αρνού, να μιλά με τα χειρότερα λόγια για τον Μπινότο.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles