spot_img

H μεγάλη αδυναμία της φετινής Mercedes

H νέα Mercedes W14 μπορεί να μην είναι το ταχύτερο μονοθέσιο για το πρώτο μέρος του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο έχει μια μεγάλη αδυναμία, που ήταν εμφανής στο Μπαχρέιν.

Έπειτα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, οι ελπίδες της Mercedes-AMG για την κατάκτηση του τίτλου είναι αυτή τη στιγμή μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός. Το νέο μονοθέσιο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ομάδας και των οδηγών, με τον Lewis Hamilton να ζητά άμεσες αλλαγές στο σχεδιασμό του.

Στο Grand Prix Μπαχρέιν το μονοθέσιο της Mercedes που βρέθηκε ψηλότερα στην κατάταξη ήταν η W14 ήταν του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα στην 5η θέση και 50 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή Max Verstappen. Έπειτα από το ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Σακχίρ, στο γερμανικό εργοστάσιο επικρατεί έντονος προβληματισμός και οι λύσεις στην έλλειψη ταχύτητας δεν φαίνεται ότι θα βρεθούν σύντομα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Ο George Russell έδωσε ελπίδες στους οπαδούς της πως το Μπαχρέιν είναι μια από τις χειρότερες πίστες της και κάτι ανάλογο έρχεται να προσθέσει ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff. Παρά το γεγονός πως δεν πιστεύει ότι θα αντιστραφεί η κατάσταση μέσα σε 15 μέρες, ο Αυστριακός θεωρεί ότι θα βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα στον ερχόμενο αγώνα στην Τζέντα.

«Την τελευταία φορά που ονειρεύτηκα θαύματα ήταν πολύ καιρό πριν. Η πίστα του Σακχίρ απαιτεί περισσότερα από τον πίσω άξονα και έχει πολύ τραχιά άσφαλτο. Αυτή είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη αδυναμία του μονοθεσίου μας. Αν το δούμε από αυτή την οπτική, τα πράγματα στη Σαουδική Αραβία θα είναι πολύ καλύτερα. Πιστεύω πως όταν θα αγωνιζόμαστε σε πίστες που απαιτούν καλή πρόσφυση στον εμπρός άξονα θα έχουμε πολύ καλύτερο ρυθμό».

Μετά από την άσχημη εμφάνιση στο Μπαχρέιν, η Mercedes αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους οπαδούς της. Για τους επόμενους αγώνες, αναμένονται αναβαθμίσεις στην W14 ενώ μακροπρόθεσμα το εργοστάσιο του Μπράκλεϊ θα προβεί σε αλλαγή φιλοσοφίας σχεδιασμού.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles