spot_img

O «φυγάς» της Ferrari οδεύει προς τη McLaren

Η «μεγάλη φυγή» στη Scuderia Ferrari ξεκίνησε και ήδη έχουμε ένα σημαντικό στέλεχος των κόκκινων να οδεύει προς τη McLaren. 

Έπειτα από την ολοκλήρωση του Grand Prix Μπαχρέιν, στο εσωτερικό της Scuderia Ferrari επικρατεί αναβρασμός και οι αποχωρήσεις στελεχών έχουν ήδη ξεκινήσει. Λίγα 24ωρα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο επικεφαλής σχεδιασμού, David Sanchez, δήλωσε την παραίτησή του έπειτα από 10 χρόνια στο Μαρανέλο.

Ο Γάλλος είχε υπό την ευθύνη του το σχεδιασμό της φετινής Ferrari SF-23, που απογοήτευσε με την εμφάνιση της στο Σακχίρ. Ο Charles Leclerc εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από πρόβλημα στον κινητήρα, ενώ ο Carlos Sainz πλασαρίστηκε στην 4η θέση.

Η παραίτηση του Sanchez όμως ενδέχεται να μην σχετίζεται με την απόδοση της ομάδας στο Μπαχρέιν. Σκοπός του είναι να προσχωρήσει σε αντίπαλη ομάδα όταν ολοκληρωθεί η υποχρεωτική του άδεια και αποδεσμευτεί επίσημα από το Μαρανέλο. Συνήθως το διάστημα αυτό είναι 6 με 12μήνες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Η ομάδα που φαίνεται να κέρδισε την υπογραφή του Sanchez είναι η McLaren Racing. H Βρετανική ομάδα βρίσκεται σε στάδιο αναδιοργάνωσης του τεχνικού της τμήματος και η προσθήκη του Γάλλου θα την ενισχύσει σημαντικά. Επιπλέον, η ολοκλήρωση των εργασιών της νέας αεροδυναμικής σήραγγας θα επιτρέψει στην ομάδα του Ουόκινγκ να δουλέψει πιο αποτελεσματικά στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Αυτό δεν θα είναι το πρώτο πέρασμα του Sanchez στη McLaren. O Γάλλος ήταν μέλος της από το 2007 έως το 2012, την περίοδο που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα με τον Lewis Hamilton και διεκδίκησε άλλα τρία. Επιπλέον έχει δουλέψει για τη Renault (σημερινή Alpine) το 2005 και το 2006.

Η μετεγγραφή του Sanchez στη McLaren δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα αποχώρηση στελεχών από τη βρετανική ομάδα.

Δείτε το Grand Prix Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles