spot_img

Η Ferrari επανέλαβει ιστορικό ρεκόρ μετά από 90 χρόνια

Η Ferrari διαπρέπει στη φετινή χρονιά και κατάφερε να σημειώσει ένα ιστορικό ρεκόρ που είχε να συμβεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πριν από 90 χρόνια.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ferrari κατάφερε να πάρει τη νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν. Η ιταλική ομάδα πάλεψε απέναντι σε μεγαθήρια των αγώνων αντοχής και θριάμβευσε για 11η φορά στο θρυλικό αγώνα του Σαρτ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Scuderia Ferrari με τον Charles Leclerc κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix Μονακό. Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός θρίαμβος των Ιταλών στη Formula 1 και πρώτος για τον Λεκλέρ μετά από δύο χρόνια.

Έτσι η Ferrari κατέκτησε τη νίκη σε δύο από τους τρεις αγώνες του Triple Crown. Πέρα από τις 24 Ώρες Λε Μαν και το Grand Prix του Μονακό, στο πάνθεον του μηχανοκίνητου αθλητισμού συμπεριλαμβάνονται και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, στα οποία ωστόσο δεν συμμετέχει η Ferrari.

Η νίκη στο Μονακό και στο Λε Μαν ήταν ιστορικής σημασίας για τη Ferrari. Ο λόγος είναι διότι η τελευταία φορά που μία αγωνιστική ομάδα κέρδισε τους διάσημους αυτούς αγώνες ήταν η Alfa Romeo πίσω στο 1934.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στο Πριγκιπάτο είχε κερδίσει ο Guy Moll με μία Alfa Romeo Tipo B/P3 ενώ στο Λε Μαν είχαν κερδίσει οι Luigi Chinetti και Philippe Etancelin με μία Alfa Romeo 8C-2300 MM-LM.

Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα που λίγοι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν μέχρι σήμερα. Αυτό το ρεκόρ δεν είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί του χρόνου, όχι μόνο από τη Ferrari. Πέρα από τους Ιταλούς αγωνιστική ομάδα τόσο στην F1 όσο και στο WEC (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το Λε Μαν) έχει η Alpine και από το 2025 η Aston Martin.

Υπάρχει όμως ένας κατασκευαστής ο οποίος έχει κερδίσει το Triple Crown σε μία χρονιά. Πρόκειται για τη Ford η οποία κέρδισε το Λε Μαν το 1969 με το GT40, ενώ οι κινητήρες πήραν τη νίκη με τη Matra που οδήγησε Jackie Stewart στο Μονακό και με τη Brawner που οδήγησε ο Mario Andretti στο Indy 500. Ωστόσο επειδή στους δύο από τους τρεις αγώνες δεν είχε δική της εργοστασιακή ομάδα αλλά ήταν προμηθευτής κινητήρων, το ρεκόρ είναι ανεπίσημο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles