spot_img

Αγώνα στο Portimao το 2020 στην F1;

Το φετινό πρωτάθλημα της F1 ενδέχεται να επισκεφθεί την πανέμορφη πίστα του Portimao, ως λύση για να υπάρξουν περισσότεροι αγώνες μέσα στο 2020.

Η αγωνιστική δράση στην F1 αργεί να ξεκινήσει, με τov CEO του σπορ, Chase Carey, να ανακοινώνει πως η πιθανή ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα είναι το τριήμερο 3-5 Ιουλίου στην πίστα του Red Bull Ring. H πανδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές στον τομέα του motorsport και στο παρασκήνιο έχουμε δει αλλαγές κανονισμών και πάγωμα στην εξέλιξη ορισμένων μερών των μονοθεσίων, ενώ ταυτόχρονα το budget cap είναι το ζήτημα των ημερών.

Η πρόθεση της F1 είναι να πραγματοποιήσει 15 με 18 αγώνες, όμως υπό τις συνθήκες τις οποίες βρισκόμαστε, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία ημέρα στην άλλη. Το πρόγραμμα των αγώνων, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει το ίδιο σιρκουί πάνω από μία φορά, όπως και μια πίστα η οποία δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα των αγώνων. Με το Paul Ricard να είναι η πίστα όπου ανακοίνωσε πως δεν θα διεξαχθεί το 2020 αγώνες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες που θα ακολουθήσουν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η πίστα στην οποία η F1 ενδέχεται να ταξιδέψει για το 2020 είναι αυτή του Portimao στην Πορτογαλία. Κατασκευάστηκε το 2008 και φιλοξένησε τις χειμερινές δοκιμές του 2009. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει αρκετούς αγώνες, κυρίως στα sportscar και αποτελεί τον τελευταίο αγώνα του ELMS τα τελευταία χρόνια. Το σιρκουί είναι Grade A, που σημαίνει πως πληρεί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνα F1. Επιπλέον η πίστα αποτελεί και μία από τις επιλογές του Automotonews.gr για τις πίστες που πρέπει να βρίσκονται στο πρόγραμμα της F1, με τις υψομετρικές αλλαγές να την κάνουν εντυπωσιακή.

Ένα θετικό που μπορεί να αποτελέσει σοβαρός λόγος διεξαγωγής αγώνα για το 2020, είναι το γεγονός πως η πίστα βρίσκεται στη μέση του πουθενά στην περιοχή της Algarve. Η περιοχή αυτή δεν έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον Covid-19, έχοντας περίπου 200 κρούσματα και ίσως αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία που ψάχνει εδώ και χρόνια ώστε να μπει στο πρόγραμμα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, η πίστα πριν υπάρξει το καθεστώς καραντίνας και κλείσουν τα πάντα, έκανε δοκιμές πίσω από κλειστές πόρτες, για το πώς θα μπορούσε ένα πρωτάθλημα να διεξάγει αγώνα με ασφαλή τρόπο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πίστας, Paulo Pinheiro, το Portimao μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα από την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου. Επιπλέον ανακοίνωσε πως τις τελευταίες εβδομάδες, η πίστα έκλεισε 6 νέους διεθνής αγώνες όπου θα λάβουν μέρος στη πίστα για το 2020, μαρτυρώντας ίσως έχουμε αγώνα F1.

Εσείς θα θέλατε να δείτε την Formula 1 να επιστρέφει στην Πορτογαλία; Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα LMP2 αγωνιστικό να κάνει έναν γύρο στο Portimao.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles