spot_img

Αισιοδοξία στη Mercedes, οι αναβαθμίσεις δουλεύουν

Οι οδηγοί της Mercedes αναφέρθηκαν στις αναβαθμίσεις που έχει η W13 σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην πίστα του Μαϊάμι.

Το 2022 εξελίσσεται πολύ διαφορετικά έως τώρα για τη Mercedes, συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα χρόνια της υβριδικής εποχής στη Formula 1. Η γερμανική ομάδα ολοκλήρωσε τους πρώτους τέσσερις αγώνες της σεζόν χωρίς νίκη ή pole position και το καλύτερο πλασάρισμα τόσο για το Lewis Hamilton, όσο και τον George Russell, είναι η 3η θέση. Η μόνιμη Πρωταθλήτρια τα προηγούμενα 8 χρόνια, ωστόσο, έφερε το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων μετά το δεύτερο τεστ χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν ενόψει του παρθενικού GP Μαϊάμι.

Παρόλο που οι ελεύθερες δοκιμές δεν αποτελούν απολύτως αξιόπιστο δείγμα για τη δυναμική των ομάδων, η Mercedes έδειξε να είναι φανερά βελτιωμένη. Στο FP2 ο George Russell σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως ο Βρετανός δεν είναι ιδιαίτερα σίγουρος για το πόσο απέδωσαν οι αναβαθμίσεις στη W13.

«Έχουμε να δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα αυτό το τριήμερο. Δε νομίζω πως θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Σίγουρα, όμως, θα είναι μία καλύτερη ένδειξη της κατεύθυνσης που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε μελλοντικούς αγώνες. Οι μήνες και οι εβδομάδες από την πρώτη ημέρα (του 2022) είχαν πολύ μεγάλη σημασία, προκειμένου να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις απαραίτητες μεθόδους, ώστε να βρούμε λύσεις. Νομίζω πως επιτέλους βρισκόμαστε στο σημείο που είμαστε αισιόδοξοι πως στους αγώνες που έπονται ίσως μπορέσουμε να τα επιλύσουμε, όμως θα περιμένουμε μέχρι να το δούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Η «αναγεννημένη» εικόνα της Mercedes στο FP2 ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται στην 4η θέση. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει πως με τις αναβαθμίσεις η Mercedes πλησίασε σε ρυθμό τις Ferrari και Red Bull Racing, όμως δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση:

«Είναι αναμενόμενο να δώσουμε τα πάντα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχει γίνει τεράστια δουλειά πίσω (στο εργοστάσιο), ο καθένας εργάζεται όσο πιο σκληρά μπορεί. Για παράδειγμα, έχουμε μία νέα πίσω πτέρυγα. Συνεπώς, απλά είμαι ευγνώμον για όλους (τους μηχανικούς) που συνεχίζουν να παραμένουν προσηλωμένοι και να δουλεύουν πολύ σκληρά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μαϊάμι εξελίχθηκε άψογα για τη Mercedes και η γερμανική ομάδα φαίνεται να είναι για πρώτη φορά το 2022 αρκετά κοντά σε ρυθμό με τις δύο κορυφαίες, έως τώρα, ομάδες, τη Ferrari και τη Red Bull Racing.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles