spot_img

Leclerc: «Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να κερδίσω»

Ο Charles Leclerc γεμάτος αυτοπεποίθηση πιστεύει πως έχει όλα όσα χρειάζονται ώστε να γίνει εφέτος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Scuderia Ferrari.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Λεκλέρ είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα, ωστόσο δεν είναι η πρώτη του χρονιά που κατακτά νίκες. Το 2019, στην πρώτη του σεζόν στα κόκκινα, νίκησε στην Ιταλία και το Βάλγιο.

Παρά το γεγονός αυτό, αποκαλύπτει πως εφέτος είναι ένας διαφορετικός οδηγός όταν προηγείται σε έναν αγώνα.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Το 2019 κάθε φορά που ήμουν στην πρωτοπορία ενός αγώνα μπορώ να πω πως δεν είχα τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Τα συναισθήματα ήταν έντονα όπως είναι λογικό, ήμουν για πρώτη φορά στην πρωτοπορία του αγώνα. Το ονειρευόμουν από μικρό παιδί για την πρώτη μου χρονιά στη Ferrari. Εφέτος όλα είναι περισσότερο υπό έλεγχο. Ξέρω γιατί είμαστε εδώ, γνωρίζω τα πάντα που έχουμε κάνει για να είμαστε εδώ να παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να κερδίσω. Λατεύω τη δουλειά μου, λατρεύω την οδήγηση, πάντα ονειρευόμουν να το κάνω αυτό. Τώρα είμαι στη Formula 1 με την καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ferrari, να παλεύω για νίκες. Πηγαίνοντας στην πίστα γνωρίζοντας κάθε φορά πως μπορώ να κερδίσω με κάνει να νιώθω φανταστικά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Στο Grand Prix Μαϊάμι, ο Leclerc θέλει να αυξήσει τη διαφορά που έχει από τον Max Verstappen της Red Bull Racing. Ο Μονεγάσκος έχει προβάδισμα 27 βαθμούς, με την F1-75 να αποδίδει πολύ καλά στο Μαϊάμι. Μία ακόμα ομάδα που δείχνει ιδιαίτερα δυνατή είναι η Mercedes-AMG, που με τις αναβαθμίσεις της έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφχορά.

Όμως ο Leclerc δεν πιστεύει πως οι Lewis Hamilton και George Russell μπορούν, τουλάχιστον για το 2022 να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

«Είναι αλήθεια πως δυσκολεύονται ιδιαίτερα από την αρχή της σεζόν και έχουν πολλά μεγάλα προβλήματα που χρειάζονται αρκετή δουλειά για να επιλυθούν. Δεν ξέρω τι γίνεται. Ποτέ δεν πρέπει να τους ξεγράφεις γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και το έχουν αποδείξει. Μπορεί φέτος να μην παλεύουν για πρωτάθλημα αλλά είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουν κάποιους αγώνες τη φετινή χρονιά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles