spot_img

GP Μαϊάμι FP2: O Russell ξεκίνησε την αναγέννηση της Mercedes

O George Russell έκανε την έκπληξη στο FP2 του GP Μαϊάμι και ολοκλήρωσε στην κορυφή της διαδικασίας για λογαριασμό της Mercedes-AMG και μπροστά από τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

Η Mercedes συνέχισε να έχει βελτιωμένη εικόνα στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μαϊάμι, με τον George Russell να είναι ο ταχύτερος του FP2, μπροστά από τους Charles Leclerc και Sergio Perez, ενώ ο Max Verstappen δεν έκανε χρόνο στη διαδικασία.

Ο καιρός παρέμενε αίθριος στην πίστα του Μαϊάμι, με τη θερμοκρασία αέρα να διατηρείται ψηλά στους 32 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος να πέφτει, συγκριτικά με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στους 41 βαθμούς κελσίου.

Οι οδηγοί που βγήκαν στην πίστα από την έναρξη του FP2 χρησιμοποιούσαν τη medium γόμα ελαστικών. Στις πρώτες προσπάθειες των οδηγών, η Ferrari ήταν και πάλι στην κορυφή των χρόνων, με τον Charles Leclerc να γυρνά στο 1:31.131. Ο Pierre Gasly ήταν στη 2η θέση και ο Carlos Sainz βρισκόταν στην 3η θέση. Λίγο μετά, ο Ισπανός ανέκτησε την πρώτη θέση, καθώς κινήθηκε για 0,167s ταχύτερα από τον teammate του. Στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια, ο Sergio Perez ανέβηκε στη 2η θέση, μπαίνοντας ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari στην κατάταξη.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Μετά τα πρώτα 18 λεπτά, ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο της F1-75 στη στροφή 14, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά και προκάλεσε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας για δεύτερη φορά στην πίστα του Μαϊάμι. Η συνέχεια της περιόδου πραγματοποιήθηκε κοντά στα μισά του χρονικού ορίου της μίας ώρας. 

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με soft ελαστικά, με σκοπό να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων. Η Mercedes ήταν φανερά βελτιωμένη, με τον George Russell στην πρώτη και το Lewis Hamilton στην 3η θέση, ενώ ο Charles Leclerc βρισκόταν στη 2η θέση. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sergio Perez ανέβηκε στην 3η θέση, κάτι που αποτέλεσε την τελευταία αξιοσημείωτη αλλαγή στην κατάταξη.

Τα τελευταία 15 λεπτά, οι οδηγοί ασχολήθηκαν με τις προσομοιώσεις για τον κυριακάτικο αγώνα, συνεπώς κινήθηκαν σε πιο αργό ρυθμό από τις γρήγορες προσπάθειές τους. Ο Nicholas Latifi σταμάτησε στην άκρη στη γρήγορη καμπή 9, με τους κριτές να βγάζουν για δεύτερη φορά στο FP2 την κόκκινη σημαία. Η διαδικασία συνεχίστηκε για 10 λεπτά, πριν πέσει η καρό σημαία για τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο George Russell με Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:29.938, με τον Charles Leclerc με Ferrari να τερματίζει τη διαδικασία στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,106s από την κορυφή. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν στην 3η θέση με διαφορά 0,212s από τον πρώτο χρόνο, με τον Lewis Hamilton με Mercedes να βρίσκεται στην 4η θέση, στα 0,241s από τον teammate του. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από το Fernando Alonso με Alpine.

Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην 6η θέση, με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να έπεται στην 7η θέση. Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo ήταν στην 8η θέση και η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με τον Esteban Ocon (Alpine, 9η θέση) και τον Kevin Magnussen με Haas (10η θέση). Ο Carlos Sainz με Ferrari, μετά το λάθος του, περιορίστηκε στην 11η θέση, με τον Daniel Ricciardo με McLaren να είναι στη 12η θέση.

Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri ήταν στη 13η θέση, η Aston Martin είχε τους Sebastian Vettel και Lance Stroll στις θέσεις 14 και 16 αντίστοιχα, με τον Mick Schumacher με Haas να βρίσκεται ανάμεσά τους στη 15η θέση. Οι τελευταίοι οδηγοί που σημείωσαν χρόνο ήταν οι Williams των Alex Albon και Nicholas Latifi στις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα. Οι Max Verstappen με Red Bull Racing και Valtteri Bottas με Alfa Romeo δεν ολοκλήρωσαν γρήγορο γύρο στο FP2 και κατέλαβαν, τυπικά, τις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Αποτελέσματα FP2

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles