spot_img

Alesi για Leclerc: «Επιδεικνύει μία όμορφη αισιοδοξία»

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi, επαίνεσε τον Charles Leclerc για τη θετική ενέργεια που διατηρεί παρά τις αντιξοότητες που έχει βιώσει στους τελευταίους αγώνες.

Ο Charles Leclerc έχασε 95 ολόκληρους πόντους στην επί μέρους μάχη του με τον Max Verstappen στους τελευταίους αγώνες. Ο Μονεγάσκος είχε εγκαταλείψεις στα GP Ισπανίας και Αζερμπαϊτζάν, τα οποία σε συνδυασμό με την κακή στρατηγική της Ferrari στο GP Μονακό, του στέρησαν πολύτιμους πόντους. Στο GP Καναδά, ο Leclerc εκκίνησε από τη 19η θέση, έχοντας αλλάξει τη μονάδα ισχύος του, και ανέκαμψε μέχρι την 5η.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi, έγραψε στη στήλη του στην ιταλική ιστοσελίδα Corriere della Sera πως ο Μονεγάσκος μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα στο Circuit Gilles Villeneuve.

«Εάν κατάφερνε να επιστρέψει στην πίστα μετά το pitstop με μία διαφορά μπροστά από το «μίνι-τρενάκι» των πιο αργών μονοθεσίων, θα μπορούσε μέχρι και να βρεθεί στο podium. Τονίζω το ενδεχομένως, καθώς η Mercedes ήταν δυνατή στο τελευταίο σκέλος του αγώνα. Μετά το ταξίδι στο Μόντρεαλ, χρειάζεται να επιστρέψουμε (Ferrari) με ανεβασμένο ηθικό, νομίζω πως αυτό έχει συμβεί. Η θετική ενέργεια και η αποφασιστικότητα έχουν σημασία για να συνεχίζουμε να πιέζουμε, με την επίγνωση του να είσαι μέλος ενός συμπαγούς και αποφασιστικού γκρουπ. Επίσης, μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του και ο Carlos (Sainz), ανανεωμένος μετά τη δοκιμασία του GP Καναδά. Δεν οδηγούσε με σταθερότητα και χρειαζόταν κάποιου είδους επιβεβαίωση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Alesi έπλεξε το εγκώμιο του Charles Leclerc, τονίζοντας την αισιοδοξία που διατηρεί.

«Ο Leclerc έχει δίκιο, όταν επιδεικνύει αυτή την όμορφη αισιοδοξία. Ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα καταπονεί ιδιαίτερα τα κιβώτια ταχυτήτων, τους κινητήρες, τα υδραυλικά, τα πάντα. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει και θα συνεχίσουν να προκύπτουν για κάθε ομάδα. Δεν βρισκόμαστε ούτε στα μισά του πρωταθλήματος. Θα υπάρξει πολύς χρόνος και διαθέσιμες ευκαιρίες για να ανακάμψει (ο Leclerc), αρχής γενομένης με το Silverstone (GP Μ. Βρετανίας), μία πίστα η οποία εκθειάζει τους Πρωταθλητές».

Ο Charles Leclerc έχει διαφορά 49 πόντων από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen, ωστόσο στην ιστορία της Formula 1 έχει αποδείξει αρκετές χρονιές πως τίποτα δε θεωρείται δεδομένο.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις εκπομπές μας και στο Spotify.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles