spot_img

Marko: «Διανύουμε ένα απίστευτο σερί, κυριαρχούμε»

Στη Red Bull Racing το ηθικό έχει φτάσει στα ύψη στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, με την αυστριακή ομάδα να μην φοβάται να δηλώσει δημόσια πως κυριαρχεί στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Όμως ο φόβος για ενδεχόμενη εμφάνιση νέων προβλημάτων αξιοπιστίας παραμένει.

Η Red Bull Racing συνέχισε το εκπληκτικό σερί της στο πρωτάθλημα του 2022 στο GP Καναδά όπου κατέκτησε την 6η συνεχόμενη νίκη της και την 7η φετινή σε εννέα αγώνες. Παράλληλα, ο Max Verstappen έχει κερδίσει έξι από τους επτά αγώνες για λογαριασμό της αυστριακής ομάδας και έχει προβάδισμα 49 πόντων από τον Charles Leclerc στο Πρωτάθλημα οδηγών.

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko, χαρακτήρισε την επίδοση της αυστριακής ομάδας ως «κυριαρχική», μιλώντας στην ιστοσελίδα motorsport.com.

«Το βασικό μας ζήτημα είναι να τερματίζουμε και να αποφύγουμε τα προβλήματα αξιοπιστίας. Επίσης, είχαμε έναν αγώνα sprint, ο οποίος μας βοήθησε πολύ στο να συγκεντρώσουμε περισσότερους πόντους. Διανύουμε ένα απίστευτο σερί αυτή τη στιγμή, γενικότερα στο πρώτο μισό της σεζόν πάντοτε κυνηγούσαμε τους πρωτοπόρους, ενώ τώρα κυριαρχούμε. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κυριαρχία, εφόσον έχουμε κερδίσει 7 από τους πρώτους 9 αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Helmut Marko γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της αποφυγής προβλημάτων αξιοπιστίας.

«Η αξιοπιστία πάντα σε απασχολεί, εάν έχεις ένα μονοθέσιο το οποίο βρίσκεται τόσο κοντά στα όρια του. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει με τη Ferrari. Η μόνη ομάδα που δεν έχει κάποια τεχνική εγκατάλειψη μέχρι στιγμής είναι η Mercedes, η οποία χρειάστηκε να περιορίσει το ρυθμό της σε μερικούς αγώνες λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης».

Photo: Redbullcontentpool.com

Αναφορικά με την αίτια εγκατάλειψης του Sergio Perez στο GP Καναδά, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ανέφερε.

«Σίγουρα κάποιο άλλο εξάρτημα αστόχησε, ο κινητήρας φαίνεται να είναι μία χαρά. Συνεπώς, μέχρι να επιστρέψει (το μονοθέσιο) στο εργοστάσιο, είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς συνέβη, υποψιάζομαι, όμως, πως αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων».

Εκτός του πλεονεκτήματος του Max Verstappen στη βαθμολογία των οδηγών, η Red Bull Racing βρίσκεται σε θέση ισχύος και στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η Ferrari βρίσκεται πίσω της στη 2η θέση σε απόσταση 76 πόντων.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.\

Μπορείτε να βρείτε όλες τις εκπομπές μας και στο Spotify.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles