spot_img

Αλλάζει το τμήμα στρατηγικής η Ferrari;

Έρευνα για τους λόγους που το τμήμα στρατηγικής της Scuderia Ferrari δεν λειτούργησε σωστά το 2022 ξεκίνησε ο νέος της επικεφαλής, Fred Vasseur, προϊδεάζοντας για αλλαγές.

Μία από τις πολλές αδυναμίες της Scuderia Ferrari στη Formula 1 τη σεζόν του 2022 ήταν η στρατηγική που ακολούθησε σε αρκετά Grand Prix. Στο Μονακό και στο Σίλβερστον τα στρατηγκά λάθη στέρησαν από τον Charles Leclerc τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ στη Βραζιλία, ο Μονεγάσκος βγήκε στο Q3 με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ η βροχή δεν είχε καν κάνει την εμφάνισή της.

Αυτήν την κατάσταση θέλει να αλλάξει ο νέος επικεφαλής των «κόκκινων», Fred Vasseur. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο νέο του ρόλο στην ομάδα του Μαρανέλο, ανέφερε πως ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στο τμήμα στρατηγικής.

«Πολύ συχνά μιλάμε για τη στρατηγική ή για υπεύθυνους στρατηγικής και βλέπουμε μόνο το κομμάτι του παγόβουνου που φαίνεται. Η στρατηγική δεν είναι μόνο το ποιος είναι στην κορυφή του παγόβουνου. Πολύ συχνά είναι θέμα οργάνωσης, επικοινωνίας, της ροής των επικοινωνιών στο pit wall. Είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης των πάντων. Πρέπει να κάνουμε μερικές βελτιώσεις. Συζητάμε το θέμα της οργάνωσης. Όταν μιλάμε για τη στρατηγική, την αεροδυναμική ή κάποιο άλλο θέμα, πρέπει να αποφύγουμε την έμφαση στην κορυφή της πυραμίδας. Πολύ συχνά όταν μιλάμε για στρατηγική, εννοούμε περισσότερο τη δομή της οργάνωσης παρά έναν απλό άνθρωπο που βρίσκεται στο pit wall».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο 54χρονος Γάλλος που έθεσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως πρώτο στόχο της Ferrari για το 2023, εξήγησε το σκεπτικό του σχετικά με την οργάνωση της ομάδας.

«Προσπαθώ να κατανοήσω απόλυτα τι έγινε σε κάθε λάθος, τι ακριβώς συνέβη πέρυσι και αν ήταν θέμα κάποιας απόφασης, οργάνωσης ή επικοινωνίας. Μερικές φορές το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε μία θέση και δημιουργείται ζήτημα επικοινωνίας. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη ροή συζήτησης και επικοινωνίας των σωστών ατόμων στις σωστές θέσεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Η Scuderia Ferrari θα συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz. Το νέο της μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles