spot_img

Αλλάζει ομάδα και ανεβαίνει επίπεδο ο Alex Fontana

Ευχάριστα νέα για τον Alex Fontana, ο οποίος θα αγωνιστεί με την ομάδα της Emil Frey στον τελευταίο αγώνα του Blancpain Endurance Series.

O Ελληνοελβετός οδηγός, ξεκίνησε τη χρονιά με την ομάδα της Akka Asp στην #89 Mercedes -AMG GT3, πραγματοποιώντας πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις. Μάλιστα, στις 24H του Spa, o Fontana όταν ολοκλήρωσε το stint του έπειτα από 4 ώρες οδήγησης στις πρώτες 20 θέσεις. Αυτό είναι εντυπωσιακό εάν αναλογιστεί κανείς πως αγωνιζόταν στην Pro-Am κατηγορία και ένα άκρως συνολικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τώρα όμως, ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον νεαρό οδηγό να ανέβει επίπεδο. Για τον τελευταίο αγώνα του Blancpain Endurance Series στην Βαρκελώνη, o Fontana θα αγωνιστεί με την ομάδα της Emil Frey στην Pro κατηγορία. Θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της #14 Jaguar G3 GT3 (φωτό κάτω) και θα το μοιραστεί μαζί με τον διάσημο οδηγό και πρώην νικητή των 24H του Le Mans, Stephane Ortelli και τον Norbert Siedler.

Ο Alex Fontana σε αποκλειστικές δηλώσεις στο Automotonews.gr δήλωσε:

Είναι μια καλή ευκαιρία, καθώς επιστρέφω στην κατηγορία Pro. Το μέλλον θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Παίρνω τη θέση του Lorenz Frey που είναι τραυματίας και ευχαριστώ την πρώην ομάδα μου την Akka Asp όπως και τους teammate μου που έδωσαν την ευκαιρία, μιας και δεν μαχόμαστε για το πρωτάθλημα. Συνολικά για την καριέρα μου, η Emil Frey είναι μια πολύ καλή ομάδα για να δοκιμάσω στην Βαρκελώνη. Μπορεί να είμαι μισός Έλληνας, όμως αγωνίζομαι με Ελβετικό διαβατήριο, η ομάδα είναι Ελβετική, οπότε η συνεργασία αυτή είναι καλό και για τις δύο πλευρές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles