spot_img

Alonso: «Ακόμα βαρετή η Formula 1»

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η Formula 1 είναι πολύ προβλέψιμη σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, γι’ αυτό και τη χαρακτηρίζει «πολύ βαρετή».

Ο Fernando Alonso επέστρεψε στη Formula 1 το 2021, αγωνιζόμενος στην Alpine, μετά από απουσία δύο χρόνων. Το 2022 το σπορ μπήκε σε μία νέα εποχή, με νέους τεχνικούς κανονισμούς, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα προσπεράσματα και οι μάχες στις πίστες γενικότερα. Παρόλο που στις μεσαίες θέσεις της κατάταξης (midfield) το θέαμα είναι συναρπαστικό, η υπόθεση τίτλος ανήκει αποκλειστικά στις Red Bull Racing και Ferrari. Οι δύο ομάδες είναι φανερά ανώτερες από το υπόλοιπο grid και έχουν μοιραστεί όλες τις νίκες στους πρώτους 11 αγωγές του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Η μοναδική ομάδα που βάζει «δύσκολα» σε μικρό βαθμό στις δύο κορυφαίες είναι η Mercedes, ενώ σε λίγες περιπτώσεις έχει πλησιάσει την pole position ο Fernando Alonso. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ρωτήθηκε από την ολλανδική ιστοσελίδα Nos εάν είναι πετυχημένη η αλλαγή και δεν μπορούσε να κατασταλάξει.

«Είναι έτσι κι έτσι, δυστυχώς η Formula 1 είναι ακόμα πολύ προβλέψιμη. Οι μόνοι που πρωταγωνιστούν είναι οι Red Bull και Ferrari. Μόνο οι Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz και Sergio Perez μπορούν να κερδίσουν, δε γνωρίζω άλλο άθλημα που να γίνεται κάτι παρόμοιο. Οι αγώνες έχουν γίνει πιο διασκεδαστικοί και με αυτά τα μονοθέσια δίνεις πιο συχνά μάχες. Και πάλι, όμως, νομίζω πως είναι υπερβολικά βαρετό, είναι όμως και κομμάτι της Formula 1.  Πάντα θα υπάρχουν ομάδες που είναι γρηγορότερες από τις υπόλοιπες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας. 

Ο Fernando Alonso βρισκόταν στην 5η θέση στο τελευταίο σκέλος του GP Μ. Βρετανίας, όταν απομακρύνθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και εξελίχθηκαν οι τελευταίοι 10 συναρπαστικοί γύροι του. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήταν χαρούμενος με την εξέλιξη του αγώνα νωρίτερα, καθώς δεν έδινε ιδιαίτερες μάχες στην πίστα του Silverstone.

«Το τελευταίο μέρος στο Silverstone ήταν φανταστικό, αυτό συνέβη κυρίως, όμως, επειδή το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές. Ξαφνικά, είχα οπτική επαφή με τους πρωτοπόρους, αλλά υπήρχε, επίσης, κάτι αρνητικό. Στα μέσα του αγώνα ήμουν ολομόναχος στην 6η θέση, κάτι που δεν ήταν ενθαρρυντικό».

Ο Fernando Alonso είναι απογοητευμένος με ορισμένες καταστάσεις στη σύγχρονη εποχή της Formula 1. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να έχει το κίνητρο να αποδείξει πως παραμένει ένας εκ των κορυφαίων οδηγών του grid.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles