spot_img

Alonso: «Είχαμε άλλη στρατηγική, ο Verstappen ήταν πολύ γρήγορος»

Ο Fernando Alonso μίλησε για το χαοτικό αγώνα στο Μονακό και εξήγησε τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του, Aston Martin.

Ακόμη ένας αγώνας, ακόμη ένα βάθρο στο 2023 για τον Fernando Alonso της Aston Martin. O Ισπανός οδηγός εκκίνησε και τερμάτισε στη 2η θέση στο Grand Prix Μονακό, πίσω από τον νικητή, Max Verstappen.

Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Alonso μίλησε για τον αγώνα του στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου και εξήγησε τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του.

«Ήταν πολύ δύσκολα σήμερα. Επιλέξαμε τη σκληρή γόμα ελαστικών και θυσιάσαμε τις πιθανότητές μας να είμαστε μπροστά στη στροφή 1. Παίξαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι με τη στρατηγική, αλλά ο Φερστάπεν ήταν πολύ καλός με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Δεν είχαμε κάποια ελπίδα και η βροχή στο τέλος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Δεν ήταν εύκολη η οδήγηση».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream, για τον κόσμο της Formula 1. 

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολη ήταν η οδήγηση στο βρεγμένο οδόστρωμα, απάντησε.

«Δεν πατούσα τέρμα το γκάζι στο γύρο. Το φρενάρισμα ήταν πολύ δύσκολο στη στροφή 5 και στη στροφή 10. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και έμεινα έκπληκτος που δεν είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας σήμερα. Όλοι οι οδηγοί έκαναν φοβερή δουλειά να μείνουν στην πίστα».

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Alonso είναι πλέον μόλις 12 βαθμούς πίσω από τον Sergio Perez στο πρωτάθλημα οδηγών.

Δείτε το GP Σ. Αραβίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles