spot_img

Verstappen: «Ήταν μια τρελή νίκη, έτσι είναι το Μονακό»

Πολύ χαρούμενος δήλωσε ο Max Verstappen για την νίκη του στο ιστορικό Grand Prix Μονακό και τόνισε πως ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας.

Στους ιστορικούς δρόμους του Μονακό ο Max Verstappen σημείωσε την τέταρτη νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την Pole position και από την αρχή του αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι οδηγούσε σταθερά προς μια ακόμα νίκη. Μετά τα μισά του αγώνα η βροχή έφερε πολλές ανατροπές. Ο Verstappen όμως είχε κάνει πολύ καλή διαχείριση στα ελαστικά του και μπήκε στα pits για αλλαγή σε intermediate κρατώντας την πρωτοπορία.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα δήλωσε πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, καθώς ο αγώνας αποδείχθηκε πολύ πιο απαιτητικός.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολος αγώνας ειδικά στην αρχή που είχαμε το σκληρό σετ ελαστικών ενώ ο Alonso ήταν με το σκληρό. Δεν θέλαμε να κάνουμε τόσους γύρους με τα ίδια ελαστικά, αλλά ήμασταν αναγκασμένοι. Έπρεπε να μείνουμε εκτός pits, γιατί είχαμε προειδοποίηση για βροχή δεν ξέραμε όμως πότε. Τα ελαστικά είχαν αρκετή φθορά και χρειάστηκαν μερικοί γύροι μέχρι να προσαρμοστώ. Μετά μπόρεσα να ανεβάσω λίγο τον ρυθμό, αλλά ήταν ακόμα αρκετά δύσκολο στην οδήγηση. Άρχισε τότε να βρέχει να σιγά σιγά να δυναμώνει και τότε πήραμε την απόφαση να μπούμε για αλλαγή σε intermediate. Η πίστα γλιστρούσε αρκετά και όταν είσαι τόσο μπροστά στον αγώνα δεν θες να πιέσεις πολύ για να μην χάσεις πολύ χρόνο. Αρκετά δύσκολη κατάσταση και ακούμπησα τον τοίχο μερικές φορές. Τι να κάνεις, αυτό είναι το κλασσικό Μονακό.»

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream, για τον κόσμο της Formula 1.

Με την βροχή να δυναμώνει οι δρόμοι γίνονταν όλο και πιο γλιστεροί και ο Verstappen με χαμηλή πρόσφυση έχασε ελάχιστα τον έλεγχο της RB19. Ευτυχώς δεν είχε καμιά σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιο και αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής.

«Είχα μπλοκάρισμα στα πίσω ελαστικά και δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Προσπάθησα να το ελέγξω με λίγο drifting αλλά ο τοίχος σταμάτησε το μονοθέσιο να γλιστρήσει περισσότερο. Είναι τρομερή νίκη και ειδικά με τον τρόπο που το καταφέραμε σήμερα. Παρά τις καιρικές συνθήκες μείναμε ψύχραιμοι και σημειώσαμε σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles