spot_img

Alonso: «Η Alpine ήταν μόνο λόγια, δεν είχα ποτέ πρόταση»

Ο Fernando Alonso μίλησε με τον… καλύτερο τρόπο που ξέρει ο ίδιος για την Alpine και το λόγο που αποχώρησε από τη γαλλική ομάδα για την Aston Martin.

Πέρυσι τέτοιες μέρες ενώ η Formula 1 ήταν την καλοκαιρινή της διακοπή ο Fernando Alonso έκανε άνω-κάτω τα paddock, με την απόφασή του να αφήσει την Alpine F1 στα κρύα του λουτρού και να αποδεχθεί την πρόταση της Aston Martin να πάρει τη θέση του Sebastian Vettel.

Επιλογή που οδήγησε και σε περαιτέρω χάος με τον Oscar Piastri να γίνεται μήλον της έριδος ανάμεσα στη γαλλική ομάδα και τη McLaren στην οποία κατέληξε. Ένα χρόνο μετά από εκείνο το επεισοδιακό Grand Prix Ουγγαρίας, ο 41χρνος μίλησε στο NextGen και έδωσε μία νέα διάσταση στο θέμα.

«Πέρυσι ήταν ένα πολύ πιεστικό Grand Prix εδώ στην Ουγγαρία, από συναισθηματικής πλευράς. Έλαβα αυτή την πρόταση από τον Lawrence(σ.σ. Stroll, το ιδιοκτήτη της Aston Martin) και η απόφαση που πήρα αποδείχθηκε μία καλή απόφαση. Μία τυχερή απόφαση αλλά χαίρομαι που την πήρα. Αν και στην πραγματικότητα, δεν ήταν επιλογή. Δεν είχα λάβει κάποια συγκεκριμένη προσφορά από την Alpine. Μόνο λόγια. Αν είχα μία χειροπιαστή πρόταση από την Alpine στο ξεκίνημα της χρονιάς, θα είχα υπογράψει, αυτό είναι σίγουρο. Όμως είχα μόνο μία προσφορά και αυτή αποδέχθηκα».

Εν τέλει μάλλον σωστή είναι η απόφαση που πήρε ο Alonso. Είναι τρίτος στη βαθμολογία οδηγών, με 149 βαθμούς, έξι βάθρα στο ενεργητικό του, σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία, Μαϊάμι, Μονακό και Καναδά. Όσο για την Aston Martin, είναι επίσης τρίτη στους κατασκευαστές, με 196 βαθμούς, έναντι 57 της έκτης Alpine.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles