spot_img

Alonso: «Ο Hamilton είναι ο τελευταίος οδηγός που θες να δεις στους καθρέφτες σου»

Ο Fernando Alonso παραδέχθηκε ότι ο Lewis Hamilton είναι πολύ ανταγωνιστικός όταν έχει γρήγορο ρυθμό στην πίστα όπως αποδείχθηκε στο Grand Prix Καναδά.

Ο Fernando Alonso στο Grand Prix Καναδά σημείωσε το 6ο του βάθρο στη φετινή σεζόν της Formula 1. Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin δέχθηκε αρκετή πίεση από τον Lewis Hamilton στην 3η θέση, ο οποίος μάλιστα τον προσπέρασε στην εκκίνηση πριν την πρώτη στροφή της πίστας. Αν και κατάφερε στη συνέχεια να ανακτήσει τη 2η θέση όπως ανέφερε όμως δεν χαλάρωσε λεπτό σε 70 γύρους αγώνα, ειδικά όταν ο Hamilton άρχιζε να μειώνει απειλητικά τη διαφορά. Επιπλέον, αναγνώρισε πως παρά τον ανταγωνιστικό τους ρυθμό δεν κατάφεραν να απειλήσουν τη Red Bull Racing.

«Νομίζω ήταν ο πιο ανταγωνιστικός αγώνας έως τώρα στη χρονιά από άποψη ρυθμού. Σε μεγάλο μέρος του αγώνα είχαμε τον ίδιο ρυθμό με τη Red Bull, αλλά κάποιες φορές υστερούσαμε. Σε κάποια φάση νόμιζα ότι ο αγώνας ήταν τελειωμένος και η 2η θέση ήταν καλή και ξαφνικά είδα τον Lewis να πλησιάζει πολύ γρήγορα. Είναι πραγματικά ο τελευταίος οδηγός που θα ήθελες να δεις στους καθρέφτες σου να έρχεται με τέτοια ταχύτητα. Ευτυχώς είχα λίγο περισσότερο ρυθμό στο τέλος και δεν ήταν ποτέ στο κενό του DRS. Ήταν καλό που τερματίσαμε στη 2η θέση, αλλά και 70 γύροι είχαν την ίδια ένταση με τις κατατακτήριες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά.

Ο Ισπανός οδηγός αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπιζε πρόβλημα με φρένα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει το μονοθέσιο στο έπακρο. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν έδωσε μεγάλη βαρύτητα επί του θέματος καθώς όπως τόνισε στην συνέχεια δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή του.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι ήταν και τόσο σημαντικό. Είναι μια πίστα που μερικές φορές θυσιάζεις την ταχύτητα στην είσοδο της στροφής για να έχεις καλύτερη έξοδο. Το συζητήσαμε και με την ομάδα ότι ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια τακτική με την οποία θα διαχειριστούμε καλύτερα τα καύσιμα, το λεγόμενο lift and coast. Ήμουν όμως έτοιμος για κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι επηρέασε και τόσο το αποτέλεσμα του αγώνα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles