spot_img

Alpine: Έρχονται μεγάλες αναβαθμίσεις στην Imola

Έτοιμη για τη δική της επίθεση στην εξέλιξη είναι η Alpine, με τη γαλλική ομάδα να φέρνει τις πρώτες αναβαθμίσεις στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Το GP Εμίλια-Ρομάνια αποτελεί τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς του 2022 στη Formula 1 και τον πρώτο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Συνήθως η πρώτη «εξόρμηση» των ομάδων σε ευρωπαϊκή πίστα, κατά το παρελθόν, αποτελούσε την αφορμή για τις ομάδες για να φέρουν τις πρώτες αναβαθμίσεις του εντός της σεζόν. Υπάρχουν, ωστόσο, ήδη κάποιες ομάδες που έχουν δηλώσει πως δεν θα έχουν αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις στον ερχόμενο αγώνα, όπως η Mercedes και η Ferrari. Ο Mattia Binotto (επικεφαλής της Ferrari) απέδωσε το λόγο στην ύπαρξη του format του Αγώνα Sprint, κάτι που περιορίζει το χρόνο που έχουν οι ομάδες για να αξιολογήσουν τα νέα εξαρτήματά τους.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Alpine που αναμένεται να φέρει αναβαθμίσεις, κάτι που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer:

Πρόκειται να φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις στην Imola, αυτό είναι σίγουρο. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν όλες οι ομάδες έχουν αναβαθμίσεις. Φαίνεται πως στα 25 χρόνια παρουσίας μου (στη Formula 1), για οποιοδήποτε λόγο, οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι εκεί που σχεδιάζει να φέρει ο καθένας τις αναβαθμίσεις του. Συνήθως αυτό γινόταν στη Βαρκελώνη, τώρα είναι η Imola, πρόκειται για τον τέταρτο αγώνα, επίσης. Συνεπώς, γύρω στον τέταρτο ή πέμπτο αγώνα όλοι φέρνουν αναβαθμίσεις, κάτι που θα κάνουμε και εμείς. Αφορούν όλες την αεροδυναμική.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Szafnauer ανέφερε πως η ομάδα του θα εστιάσει σε έναν τομέα στις αλλαγές της, με το πάτωμα να είναι ένας από τους πιθανούς τομείς:

Αφορούν (οι αναβαθμίσεις) ένα συγκεκριμένο τομέα που θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά, αυτός θα είναι που θα αλλάξει. Δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε όλους τους τομείς, όμως θα έχουν σημασία.

Photo: Alpine

Τέλος, ο Szafnauer δηλώνει αισιόδοξος για το GP Εμίλια-Ρομάνια, βλέποντας τις εμφανίσεις του Fernando Alonso στα GP Σαουδικής Αραβίας και Αυστραλίας:

Η Μελβούρνη (GP Αυστραλίας) έχει χαρακτηριστικά που υπάρχουν και σε άλλες πίστες, επομένως θα είμαστε γρήγοροι και σε άλλους αγώνες. Το μονοθέσιό μας είναι δυνατό σε κάποιους τομείς και δεν υστερεί κάπου, όμως διαθέτει λιγότερη δύναμη από αυτά άλλων ομάδων. Αυτή η πίστα (Albert Park) και το GP Σαουδικής Αραβίας ήταν αρκετά καλή για εμάς. Νομίζω πως η Imola θα αποτελέσει μία καλή πίστα για εμάς. Όλες οι ομάδες μάχονται στο midfield για να είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτό το γκρουπ. Εμείς στοχεύουμε να είμαστε αυτή η ομάδα και θα δουλέψουμε σκληρά για να το εξασφαλίσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Alpine είναι μία από τις ομάδες με σταθερή παρουσία στους βαθμούς στους πρώτους τρεις αγώνες του 2022. Η επίδοση του Fernando Alonso στις κατατακτήριες του GP Αυστραλίας (πριν την έξοδό του) άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της γαλλικής ομάδας στο Πρωτάθλημα.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles